israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

VIDEO: Premier Naftali Bennett ontmoet Bahreinse kroonprins en premier Salman bin Hamad al-Khalifa


Screenshot GPO-video


Premier Naftali Bennett had dinsdag een ontmoeting met de Bahreinse kroonprins en premier Salman bin Hamad al-Khalifa in zijn paleis. Hieronder volgen hun opmerkingen aan het begin van hun vergadering:


Kroonprins Salman bin Hamad Al-Khalifa begin met te zeggen dat: "vrede het streven zou moeten zijn voor alle verantwoordelijke volkeren. Niet dat we ooit een oorlog hebben gehad, maar de betrekkingen tussen onze twee landen waren niet op een niveau dat als normaal kan worden opgevat. En ik denk dat als we een breder Midden-Oosten zien dat is vrij van conflicten, dat is gebaseerd op principes van wederzijds respect, begrip en gedeelde verantwoordelijkheid voor veiligheid, moeten we meer doen om elkaar te leren kennen en voort te bouwen op de Abraham-Akkoorden, die zo'n historische overeenkomst zijn geweest.


Het is mij een groot genoegen u te verwelkomen in het Koninkrijk Bahrein. Ik voel me erg blij dat u hier bent en ik kijk uit naar alle prachtige dingen die we samen als individuen en als volkeren zullen kunnen doen."


Premier Bennett zei in zijn toespraak dat "Het een warme en genereuze ontvangst was en we vervuld zijn met een zeer unieke gastvrijheid van uw volk en van uzelf. Ik beschouw dit als een zeer grote kans. Dit is het eerste officiële bezoek van een Israëlische premier aan Bahrein."Premier Bennet vervolgde met te zeggen: "Ik kom uit Israël met een geest van goede wil, van samenwerking, van samen staan ​​te midden van wederzijdse uitdagingen en ik denk dat ons doel met dit bezoek is om het van regering tot regering te veranderen naar vrede tussen mensen en om te bekeren het van ceremonies tot substantie".


Deze relatie willen we inhoud geven in energie, in drive, in economie, in toerisme en in de regionale architectuur. We spraken over mogelijkheden waar we de brug kunnen versterken en ik hou echt van de naam Abraham-Akkoorden."


"Ik denk dat we door deze relatie in hi-tech, handel, landbouw, technologie en vele andere gebieden te bevorderen, geweldige dingen samen kunnen doen. Dus nogmaals, ik wil u bedanken. Ik denk dat u een zeer indrukwekkend team heeft van toekomstgerichte en creatieve mensen. Ik kijk uit naar een succesvolle ontmoeting."


Kroonprins Salman bin Hamad Al-Khalifa zei: "We gaan zeker samen geweldige dingen doen. Heel erg bedankt."

44 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws