top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: premier Netanyahu tegen de Italiaanse premier Meloni: "Dit is een test van de beschaving"


Foto Avi Ohayon / GPO


Premier Benjamin Netanyahu had zaterdagavond in de Kirya in Tel Aviv een ontmoeting met de Italiaanse premier Giorgia Meloni:

Premier Netanyahu, aan het begin van de uitgebreide bijeenkomst :

"Premier Meloni, Giorgia, bedankt dat u hier bent gekomen en dat u achter Israël staat. Wij zeggen altijd dat er één ding beter is dan achter Israël staan. Het staat in Israël. Wij heten u van harte welkom dat u hier komt. Dit is ons donkerste uur.

We moeten deze barbarij verslaan. Dit is een strijd tussen de krachten van de beschaving en eigenlijk monsterlijke barbaren die onschuldige mensen, baby's en grootmoeders vermoordden, verminkten, verkrachtten, onthoofden en verbrandden.

Dit is een test, een test van de beschaving en we zullen winnen. En we verwachten van alle landen die in de rij staan ​​om ISIS te bestrijden, dat zij zich in een rij opstellen en Hamas bevechten, omdat Hamas de nieuwe ISIS is.

Dus bedankt dat je hier bent gekomen."


Italiaanse premier Meloni :

Minister-president, ik ben blij hier te zijn. Ik vond het heel belangrijk om persoonlijk te komen om de solidariteit van de Italiaanse regering en het Italiaanse volk te brengen, en om u te vertellen dat we ongelooflijke beelden hebben gezien over wat er twee weken geleden is gebeurd. Dat liet iets meer zien dan alleen maar een oorlog. Ze lieten iemand zien die Joodse mensen uit deze regio wil schrappen. En het is aan het antisemitisme. Dat is iets waar we gisteren en vandaag tegen moeten vechten.

Wij verdedigen het recht van Israël om zichzelf te verdedigen, de veiligheid voor zijn volk. En wij begrijpen absoluut dat terrorisme moet worden bestreden. Wij geloven en denken dat jij dat op de beste manier kunt doen, want wij zijn anders dan die terroristen."

261 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page