top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Premier Netanyahu tegen Mark Rutte: deze oorlog is beschaving versus barbarij


Foto Kobi Gidon / GPO


Premier Benjamin Netanyahu had vandaag (maandag 23 oktober 2023) op het kantoor van de premier in Jeruzalem een ​​ontmoeting met de Nederlandse premier Mark Rutte. Ze hielden eerst een uitgebreide bijeenkomst waarin de directeur van de Nationale Veiligheidsraad, de chef van de minister-president.


Aan Israëlische zijde namen de staf, de militaire secretaris van de premier en de adviseur voor buitenlands beleid van de premier deel, en aan Nederlandse zijde namen de Nationale Veiligheidsadviseur en de Nederlandse ambassadeur in Israël deel.

De leiders hielden vervolgens een besloten bijeenkomst.

Premier Netanyahu : "Bedankt voor je komst. Ik heet je van harte welkom, Mark. Je bent een geweldige vriend van Israël geweest. We zijn in een beschavingsstrijd tegen de barbarij verwikkeld. Hamas is ISIS. En net zoals de wereld zich verenigde om ISIS te verslaan, de wereld moet zich verenigen tegen Hamas, zich verenigen met Israël om hen te verslaan.

Ik weet dat je begrijpt dat dit een strijd van de mensheid is tegen barbarij, een wreedheid die onvoorstelbaar is. Ik heb oorlogen meegemaakt. Ik heb vreselijke dingen gezien. Ik heb nog nooit zulke verschrikkelijke dingen gezien. Dit is een strijd van onze gemeenschappelijke beschaving.

Bedankt, vriend, voor je komst. Ik zeg altijd dat er één ding groter is dan achter Israël staan, en dat is in Israël staan, en dat is wat jij doet, Mark. Bedankt."


Minister-president Rutte : “Het is goed om hier vandaag te zijn. Mijn respect voor wat uw team doet om deze aanval af te weren en de veiligheid van Israël te herstellen.

Ik weet dat zoveel mensen – ik denk dat het aantal nu 1.400 is – Israëlische mensen zijn omgekomen door deze aanval, en het is verschrikkelijk. Het is verschrikkelijk. En we gaan bespreken hoe we nu het beste verder kunnen gaan. Heel erg bedankt voor het nemen van de tijd."


485 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page