top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Premier Netanyahu tegen VN-ambassadeurs: het wordt tijd dat de wereld begrijpt dat missie UNRWA moet eindigen

Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Benjamin Netanyahu had woensdag 31 januari 2024 op het kantoor van de premier in Jeruzalem een ​​ontmoeting met een delegatie van ambassadeurs bij de VN, onder leiding van de Israëlische ambassadeur bij de VN Gilad Erdan, uit Malta, Bulgarije en Tsjechië , Hongarije, Roemenië, Oekraïne, Slovenië en Sierra Leone.

 

Premier Benjamin Netanyahu :

 

'Welkom. Het is goed jullie allemaal te zien, en ik ben blij dat jullie met je eigen ogen zijn komen kijken en met je eigen oren het directe bewijs van de slachting en de wreedheid hebben gehoord.

 

De VN zijn geen geweldige organisatie geweest als het gaat om de omgang met Israël. Het is vaak ongelooflijk gekanteld. Het heeft de VN-Mensenrechtencommissie, de zogenaamde Mensenrechtencommissie, die een groot deel van zijn resoluties aan Israël wijdt, en niets aan Iran of Jemen of andere arena’s van wreedheid en agressie.


Niet door te zeggen dat het een plaag voor jullie beide huizen zou moeten zijn. Nee, omdat Israël de beschavingsoorlog tegen het barbarisme voert, omdat Israël reageert op ongelooflijk brutale en niet-uitgelokte aanvallen en omdat het dit doet met de grootste inspanning die ik van welk leger dan ook zie om het aantal burgerslachtoffers tegen een vijand die een dubbele aanval pleegt tot een minimum te beperken. oorlogsmisdaad, namelijk het aanvallen van onze burgers, het verminken van onze burgers, het verkrachten van onze vrouwen en mannen, het onthoofden van hen na de verkrachting, het levend verbranden van baby's en allerlei andere wreedheden. De enige keer dat we zoiets tegen het Joodse volk hebben gezien, was in de Holocaust.

 Zuid-Afrika had het lef om dit voor het Internationaal Gerechtshof te brengen en ons te beschuldigen van genocide, werkelijk in dienst van een genocidale organisatie. Het ergste dat ik kan zeggen is dat veel van de beschuldigingen, vals en ongegrond, die in Den Haag tegen ons zijn geuit, zijn ingediend door functionarissen van de UNRWA. En we hebben de afgelopen weken ontdekt dat UNRWA-functionarissen medeplichtig waren aan het bloedbad.

 

Ik denk dat het tijd is dat de internationale gemeenschap en de VN zelf begrijpen dat de missie van de UNRWA moet eindigen. UNRWA houdt zichzelf in stand. Zij houdt zichzelf ook in stand in haar verlangen om de Palestijnse vluchtelingenkwestie levend te houden. En we moeten ervoor zorgen dat andere VN-agentschappen en andere hulporganisaties de UNRWA vervangen als we het probleem van Gaza willen oplossen zoals we van plan zijn. Er zijn andere organisaties binnen de VN. Er zijn andere agentschappen in de wereld. Zij moeten UNRWA vervangen.

 

UNRWA is volledig geïnfiltreerd door Hamas. Het heeft in dienst gestaan ​​van Hamas en zijn scholen, en in vele andere zaken. Ik zeg dit met grote spijt, omdat we hoopten dat er een objectieve en constructieve instantie zou zijn die hulp zou bieden. We hebben vandaag de dag zo’n lichaam nodig in Gaza. Maar UNRWA is niet die instantie. Het moet worden vervangen door een of andere organisatie of organisaties die dat werk zullen doen."

 

De Israëlische ambassadeur bij de VN, Gilad Erdan, zei dat elk land dat de UNRWA blijft financieren voordat een uitgebreid onderzoek naar de organisatie heeft plaatsgevonden, moet weten dat zijn fondsen het terrorisme zullen dienen en dat de hulp die aan de UNRWA zal worden overgedragen waarschijnlijk Hamas-terroristen zal bereiken in plaats van Hamas-terroristen. de bevolking van Gaza. Hij riep alle donorlanden op om hun steun te bevriezen en een diepgaand onderzoek te eisen dat alle UNRWA-werknemers zal bestrijken.

 

De bijeenkomst werd eveneens bijgewoond door de stafchef van de premier, Tzachi Braverman, de adviseur buitenlands beleid van de premier, Dr. Ophir Falk, en de Israëlische ambassadeur bij de VN, Gilad Erdan.

450 weergaven0 opmerkingen
bottom of page