top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Premier Yair Lapid ontmoet Jordaanse koning Abdullah II


Foto Avi Ohayon / GPO


Premier Yair Lapid heeft dinsdag, tijdens zijn diplomatiek bezoek aan New York, een ontmoeting gehad met de koning van Jordanië, Abdullah II. Tijdens hun gesprek werden ze geïnformeerd dat de 84-jarige vrouw door een terreuraanslag om het leven was gekomen.

Dit is de tweede bijeenkomst van de leiders sinds juli 2022, toen ze elkaar ontmoetten in het paleis van de koning in Amman.

Deze bijeenkomst is een extra uiting van de aanscherping van de Israëlisch-Jordanische betrekkingen en de voortdurende versterking van de persoonlijke band tussen de premier en de koning van Jordanië.

De premier sprak met de koning over de noodzaak om de situatie ter plaatse te kalmeren en het terrorisme een halt toe te roepen in de aanloop naar de komende Joodse feestdagen. Premier Lapid benadrukte dat Israël niet werkeloos zal toekijken en het terrorisme in al zijn vormen zal bestrijden, en geen schade zal toelaten aan de veiligheid van zijn burgers.


Tijdens hun gesprek werden ze op een ongemakkelijke manier herinnerd aan de urgentie het terrorisme een halt toe te roepen, toen ze werden geïnformeerd dat in Holon een vrouw, 84, door terreur om het leven was gekomen.


De leiders bespraken ook een aantal onderwerpen op de bilaterale agenda, met de nadruk op het bevorderen van de economisch-civiele samenwerking.


Verder informeerde Lapid de koning dat veel Israëli's de Tempelberg rond de hoge feestdagen zullen bezoeken, zoals de afgelopen jaren de gewoonte was.


Abdullah vertelde Lapid dat het bereiken van veiligheid en stabiliteit gekoppeld was aan het creëren van een politieke horizon voor de Palestijnen op basis van een tweestatenoplossing

44 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page