top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: President Herzog geeft speciale boodschap van hoop en eenheid uit aan Joodse gemeenschappen


Screenshot YouTube


President Isaac Herzog heeft vandaag, zondag, een speciale boodschap van hoop en eenheid uitgebracht aan Joodse gemeenschappen over de hele wereld. De boodschap volgt op de speciale toespraak van de president die live werd uitgezonden voor de honderdduizenden deelnemers aan de March for Israel-demonstratie, die vorige week plaatsvond in Washington DC, en tegen een achtergrond van een dramatische en zorgwekkende toename van antisemitische aanvallen over de hele wereld.

In de boodschap benadrukte de president: “Dit is niet alleen een oorlog tussen Israël en Hamas. Israël vecht misschien op de grond, maar het voert de strijd van de hele beschaafde wereld. Wij zijn vastbesloten om dit kwaad te bestrijden.”

Hij voegde eraan toe: “In de nasleep van de bloedbaden hebben we over de hele wereld een angstaanjagende golf van antisemitisme gezien. Dit feit heeft het nauwe verband tussen antisemitisme en anti-Israël sentiment blootgelegd.”


Hieronder de hele vertaalde tekst:

Shalom, dierbare zusters en broeders. Er is een maand verstreken sinds onze wereld voor altijd veranderde.

Het bloedbad van Hamas in het zuiden van Israël heeft ons gedwongen de confrontatie aan te gaan met een soort kwaad dat in de moderne wereld niet had mogen bestaan. We moeten heel duidelijk zijn: dit is niet alleen een oorlog tussen Israël en Hamas. Israël vecht misschien op de grond, maar het voert de strijd van de hele beschaafde wereld. Wij zijn vastbesloten om dit kwaad te bestrijden.

Zusters en broeders, buiten mijn raam hier in Jeruzalem zie ik een Israël dat ondanks alles bloeit. Terwijl ik spreek, staan ​​onze zonen en dochters in uniform in de frontlinie en vechten om ons te beschermen. Israëli's van elke achtergrond komen op opmerkelijke manieren voor elkaar op. Joodse gemeenschappen over de hele wereld mobiliseren met ongekende energie. Ik ontvang aanbiedingen van steun en solidariteit uit alle hoeken van de wereld. Kol Yisrael Areyvim Ze LaZe. Israël is er voor jou, en jij bent hier voor Israël.

In de nasleep van de bloedbaden hebben we over de hele wereld een angstaanjagende golf van antisemitisme gezien: Davidssterren schilderden op huizen in Frankrijk. Gezinnen in Londen verwijderen Mezuzas uit angst voor aanvallen. Haatdragende demonstraties. Een oudere Joodse demonstrant gedood in Los Angeles. Dit feit heeft het nauwe verband blootgelegd tussen antisemitisme en anti-Israëlische sentimenten. Dit is het moment om vast te houden aan onze waarden en aan onze waarheid. Er is moed en morele helderheid voor nodig om hiertegen op te komen. Wij zullen er sterker uit komen, daar ben ik zeker van, en ik stuur u een warme boodschap, broeders en zusters over de hele wereld, vanuit de residentie van de president in onze eeuwige hoofdstad, Jeruzalem. Ben Yisrael Chai.

299 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page