top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: President Herzog onthult Hamas document over terreur zomerkampen

Screenshot video


President Isaac Herzog onthulde vandaag, zondag, in een interview met NBC's 'Meet the Press, documentatie ontdekt door IDF-troepen in Gaza, waarin een actieplan voor Hamas-terreurkampen wordt beschreven om kinderen te huisvesten en op te leiden tot terroristen van de volgende generatie.

 

Het document is een verder bewijs van hoe de terroristische organisatie Hamas werkt aan het vestigen van haar ideologie in de Gazastrook, onder andere door kinderen op te leiden om joden te haten en religieus extremisme, geweld en terrorisme te bevorderen. Hamas beheert onder meer een netwerk van zomerkampen, waaronder militaire kampen in de hele Gazastrook, om de jongere generatie kinderen uit Gaza op te leiden tot de toekomstige generatie terroristen van de organisatie.

 

Het document – ​​geschreven en uitgegeven in juli 2023 door de militaire vleugel van Hamas van de Al Qasam Brigade – beschrijft een plan om Hamas-zomerkampen te organiseren voor kinderen op de terroristische bases van de beweging, met als doel ‘de verzetscultuur en de waarden van Hamas te bevorderen’. Jihad, sterk staan ​​en opoffering binnen de kinderen… om bij te dragen aan de militarisering van de samenleving.”


Volgens het document moesten de kinderen, als onderdeel van het terreurkamp, ​​worden getraind in het schieten met wapens, het uitvoeren van simulaties en het volgen van theoretische cursussen – met als doel de volgende generatie in Gaza voor te bereiden om in de terroristische organisatie te dienen.In het interview met Kristen Welker van NBC zei president Herzog: “Dit is niet alleen een oorlog tussen Israël en Hamas, het heeft te maken met de waarden van de vrije wereld. Ik wil u een document laten zien, een zeer vertrouwelijk, strikt vertrouwelijk document, dat we zojuist hebben ontrafeld vanuit het Hamas-hoofdkwartier. Het is een brochure, een richtlijn van de commandanten van Hamas over hoe ze zomerkampen voor kinderen moeten beheren om de waarden van de jihad te verspreiden. Het zegt duidelijk dat het de waarden van de jihad moet verspreiden, en de waarden van het verzet, wat terreur betekent, en hoe we er een gemilitariseerde samenleving van kunnen maken. En het is overal in de Gazastrook, wat betekent dat ze de kinderen meenemen – terwijl we allemaal weten wat zomerkampen zijn en waar ze voor bedoeld zijn, en wat een prachtige ervaring het is om jongeren, kinderen en adolescenten in staat te stellen burgers van de Gazastrook te worden. een vrije wereld en met vrijheid, met geluk met vreugde, met sport – hier is hun hele doel om van hen terroristen te maken.”

 

559 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page