top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: President Herzog ontmoet de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken

Foto Ma'ayan Toaf / GPO


President Isaac Herzog had vanochtend, woensdag, een ontmoeting in Tel Aviv met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, die Israël en de regio bezocht.

 

Voorafgaand aan de bijeenkomst maakten de president en de minister van Buitenlandse Zaken korte opmerkingen voor de media.

 

President Herzog: "Ik wil u bedanken voor de krachtige steun en de meer duidelijkheid in wat u hebt gezegd over het initiëren van deze verschrikkelijke situatie, de oorlog die tegen ons werd gevoerd, de wreedheden en het lot van de gijzelaars Wij verlangen naar de onmiddellijke terugkeer van de gijzelaars, dit is en zou de topprioriteit van de internationale gemeenschap moeten zijn. Ik denk dat er een unaniem besluit van de internationale gemeenschap moet komen dat het bevrijden van de gijzelaars de hoogste prioriteit heeft voeg er in dat opzicht ook aan toe, en in andere opzichten, dat terwijl we oorlog voeren om onze burgers te verdedigen en een andere toekomst in het Midden-Oosten tot stand te brengen, onze vijanden en andere elementen proberen het hele proces te ondermijnen door gebruik te maken van internationale juridische forums die zijn opgericht om een ​​wereldorde te bewerkstelligen die vrede nastreeft, en die de waarden en normen nastreeft waar we allemaal in de moderne wereld in geloven. Vooral de inspanningen van het Internationaal Strafhof Israël heeft een heel sterk rechtssysteem berechtings- en wetshandhavingssysteem en heeft juridische stappen ondernomen van de hoogste autoriteiten in dit land naar welke andere burger dan ook. We zijn er erg trots op, en de regel van het internationaal recht met betrekking tot complementariteit is een fundamentele wereldnorm voor advocaten, en daarom is het proberen om het Internationaal Strafhof in te zetten tegen Israël, dat terreur bestrijdt, een duidelijk en actueel gevaar voor democratieën en voor vrije vredelievende naties die de normen van het internationaal recht nastreven, en ik roep al onze bondgenoten en vrienden op om bezwaar te maken en dergelijke pogingen te verwerpen. Hartelijk dank."


Minister Blinken: “Dank u, meneer de president. Zoals altijd is het heel goed om bij u te zijn, zelfs in deze zeer moeilijke tijden. We zijn vastbesloten een staakt-het-vuren te bereiken dat de gijzelaars thuisbrengt, en dat nu te doen. En de enige De reden dat dat niet zou gebeuren is vanwege Hamas. Er ligt een voorstel op tafel. En zoals we al zeiden: geen vertragingen, geen excuses. De tijd is nu voorbij Terwijl we met meedogenloze vastberadenheid werken aan het staakt-het-vuren dat de gijzelaars naar huis brengt, moeten we ons tegelijkertijd ook richten op de mensen in Gaza die lijden onder dit kruisvuur dat Hamas teweeg heeft gebracht. en we zijn er zo op gericht om hen de hulp te geven die ze nodig hebben: het voedsel, de medicijnen, het water en de onderdak, zijn ook heel erg onze gedachten en in het werk dat we doen, kijk ik ernaar uit om dat allemaal met jullie te bespreken nog veel meer dingen. Dank je wel.

154 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page