top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: President Herzog verwelkomt de president van Letland


Screenshot video


President Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog organiseerden vandaag een staatswelkomstceremonie in de residentie van de president in Jeruzalem voor president Egils Levits en First Lady Andra Levite van de Republiek Letland tijdens hun staatsbezoek aan Israël.


Tijdens de ceremonie speelde de IDF Band de volksliederen van Israël en Letland; President Herzog en president Levits inspecteerden een erewacht van de IDF, waarna ze een diplomatieke werkvergadering hielden.

Foto Amos Ben-Gershom / GPO


President Isaac Herzog begroette president Levits in het Lets: ' Hallo, meneer de president! Welkom in de staat Israël! Hopelijk zal het bezoek en de tijd die je hier doorbrengt waardevol en onvergetelijk zijn! Het betekent, welkom, Mr. President! Welkom in de staat Israël en ik hoop dat uw bezoek waardevol en onvergetelijk zal zijn. Ik zeg dit omdat ik deels Lets ben, zoals u weet. Mijn grootmoeder Sarah Herzog, geboren Hillman, werd geboren in Riga, en ik ben altijd trots op mijn erfgoed en de wortels van mijn familie, dus ik voel me een deel van uw natie.

'We zijn ook buitengewoon blij u te hebben, want we zijn twee natuurlijke bondgenoten, meneer de president. In de dertig jaar sinds onze twee naties bilaterale betrekkingen aangingen, hebben we een warm partnerschap opgebouwd op basis van gedeelde waarden en gemeenschappelijke belangen. Israël hecht veel belang aan het blijven verbeteren en verdiepen van onze bilaterale betrekkingen met Letland en met alle drie de Baltische staten. Israël is de thuisbasis van veel Joden van Letse afkomst, van wie sommigen een ongelooflijke stempel hebben gedrukt op de Letse geschiedenis. We kijken ernaar uit om dit bezoek te gebruiken als een gelegenheid om wegen te bespreken om ons partnerschap te vergroten, met een focus op handel en commercie, gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek en academische samenwerking.

“We zijn Letland dankbaar voor de ondertekening van de wet van de Compensatie van Goede Wil aan de Letse Joodse Gemeenschap, wat een zeer belangrijke stap is in de teruggave van Joodse gemeenschappelijke eigendommen in Letland, en we hopen vooruitgang te boeken met de overeenkomst die dubbele Israëlische - Lets staatsburgerschap. Er zijn veel zaken te bespreken vanmorgen en tijdens uw bezoek. Ik hoop dat jij en je vrouw een geweldig bezoek zullen hebben.

Foto Amos Ben-Gershom / GPO


President Egils Levits zei aan het begin van de vergadering: “Dank u, meneer de president, voor het organiseren en ontvangen van mijn eerste officiële bezoek aan Israël. Het is erg belangrijk om dit staatsbezoek te hebben voor onze bilaterale betrekkingen, omdat dit jaar de dertigste verjaardag is van het aanknopen van diplomatieke betrekkingen tussen onze staten, maar natuurlijk zijn de banden tussen onze naties historisch gezien veel dieper en langer.”

Vanavond zullen president Isaac Herzog en First Lady Michal Herzog een staatsdiner organiseren in de President's Residence ter ere van de president en First Lady van Letland.


34 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page