top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO:President Isaac Herzog ontmoet de president van de VAE, sjeik Mohammed bin Zayed, in Abu Dhabi


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


President Isaac Herzog had vandaag een ontmoeting met de president van de Verenigde Arabische Emiraten, HH Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan, in zijn privéwoning in Abu Dhabi.

Aan het begin van hun ontmoeting zei de president: "Het is een grote eer en een genoegen om hier te zijn, uw gast te zijn en u te ontmoeten. De VAE is een belangrijke spil in de beweging naar vrede in de regio. De Abraham-akkoorden zijn een nationale consensus in de staat Israël, voor alle partijen en voor alle facties van de Israëlische politiek.

"Na twee jaar van de Abraham-akkoorden, toen we zo mooi van start gingen, moeten we nu kruishoogte bereiken, wat betekent dat we de relatie nog verder moeten verbeteren, versterken en meer landen aan boord moeten brengen met de Abraham-akkoorden. Hartelijk dank voor uw gastvrijheid."

President van de VAE Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan: "Heel erg bedankt, meneer de president, voor uw terugkeer naar uw tweede thuis. Het betekent echt veel voor ons. Dit is een nieuwe relatie en we proberen een zeer sterke brug tussen onze twee landen, en ik denk dat we een zeer sterke brug hebben gebouwd waar we allebei trots op zijn. De Abraham-akkoorden bereiken hun doelen, dus we zijn erg trots."64 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page