top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: President Isaac Herzog wenst Joodse gemeenschappen wereldwijd een Gelukkig Rosh Hashana 5783


Foto via GPO


Ter ere van Rosh HaShanah, het Joodse Nieuwjaar, 5783, heeft president Isaac Herzog een feestelijke groet uitgebracht aan Joodse gemeenschappen over de hele wereld.

De volledige boodschap van president Isaac Herzog:

“Lieve zusters en broeders van over de hele wereld, Joodse gemeenschappen groot en klein, Shanah Tovah voor jullie allemaal! Aangezien we Joods Nieuwjaar 5783 verwelkomen, wil ik jullie allemaal een lief en gelukkig nieuwjaar wensen.

“Onze oude Joodse traditie verbindt wijselijk de verandering van seizoenen met onze veranderingen van hart. Inderdaad, deze schemertijd tussen jaren nodigt ons uit om verandering als volk en als individu te omarmen. Het nodigt ons uit om na te denken over ons leven, onze keuzes en onze overtuigingen. Het nodigt ons uit om ons af te vragen hoe we het komend jaar beter kunnen doen, voor onszelf, voor onze families, voor onze gemeenschappen. Het vereist dat we onze aandacht verdiepen, en meer nog, onze intentie, om bitterheid te vervangen door zoetheid.

“De joodse traditie leert ons dat we op Rosh HaShanah zijn ingeschreven in het Boek des Levens. Maar we zijn niet alleen als individuen ingeschreven. We staan ​​en vallen samen, als een volk. Laten we ons er daarom toe verbinden om samen in het Boek des Levens te worden ingeschreven. Laten we elkaar helpen om ingeschreven te worden in het Boek des Levens - samen. Laten we met compassie debatteren, het zonder angst oneens zijn en naar elkaar toe werken in plaats van van elkaar af.

“Laten we ons de schoonheid in onze eenheid herinneren. Alleen zo kunnen we de woorden van de psalmist, koning David, vervullen: 'Moge er vrede zijn binnen onze muren en veiligheid binnen onze burchten. Ter wille van mijn broers (en ik voeg eraan toe, zusters) en vrienden, zeg ik: vrede zij met u.'

“Van thuis weg van huis, hier in de staat Israël, naar jullie huizen over de hele wereld, wens ik jullie allemaal, Shanah Tovah U'Metukah. Ketivah veChatimah Tovah.”


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page