top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Rafael bevestigt gebruik van Firefly compacte drones die kunnen worden bewapend met 350 gram explosieven

Foto Raphael


De compacte drones kunnen worden bewapend met 350 gram explosieven en kunnen terreurcellen met grote precisie lokaliseren en uitschakelen, zonder daarbij burgers te raken. De drones hebben een bereik tot 1,5 km en zijn bedoeld voor stedelijke gebieden.


Het Israëlische defensietechnologiebedrijf Rafael Advanced Defense Systems heeft in een tweet op X bevestigd dat de eerste operationele inzet van zijn Spike Firefly (ook bekend als Maor) miniatuurmunitie een jaar geleden heeft plaatsgevonden.De drone beschikt over een elektro-optisch observatiesysteem met een thermisch beeldkanaal, waardoor hij effectief kan opereren in verschillende omgevingen. Hij kan worden bewapend met een 350-grams fragmentatie-kernkop of een gevormde lading-kernkop, afhankelijk van de missievereisten. De Spike Firefly biedt een vliegduur van 15 tot 30 minuten, bepaald door het gebruik van één of twee batterijpakketten.


Defense Blog meldt dat Firefly de IDF heeft gediend in de huidige oorlog in de Gazastrook om terreurcellen te lokaliseren en te neutraliseren. De oorlog heeft Rafael en andere grote Israëlische defensietechnologiebedrijven een boost gegeven in termen van zaken, evenals veel startups in de sector, waarbij hun producten nu op het slagveld worden bewezen.Berichten over de operatie van Firefly in de Gazastrook, bijvoorbeeld op 18 december, in het hart van de Gazastrook, zorgen waarschijnlijk voor een toenemende vraag. Het gebruik in Gaza van UAV's in het algemeen en verschillende soorten rondzwervende munitie van verschillende bedrijven is ook in het voordeel van de IDF, op twee belangrijke punten: het verminderen van risico's voor Israëlische troepen in direct contact met de duizenden terroristen in de Gazastrook, en het aanzienlijk verminderen van schade aan onschuldige burgers, omdat het precisiewapens zijn.
282 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page