top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: RAFAEL toont TROPHY APS een ​​speerpunt in de verdediging van Challenger 3


Screenshot YouTube


RAFAEL, een wereldleider op het gebied van geavanceerde defensietechnologieën, kondigt met trots aan dat het een contract van £20 miljoen heeft binnengehaald van het Britse Ministerie van Defensie (MOD) voor het baanbrekende TROPHY Active Protection System (APS). Deze mijlpaal markeert een aanzienlijke stap in de richting van het verbeteren van de defensieve capaciteiten van de Challenger 3 Main Battle Tanks (MBT's) en benadrukt de deelname van RAFAEL aan DSEI 2023.


Door rigoureuze evaluatie heeft het Britse Ministerie van Defensie de TROPHY APS erkend als een onmisbare toevoeging om de Challenger 3 MBT's en hun gewaardeerde bemanningsleden te beschermen tegen moderne bedreigingen op het slagveld. De TROPHY APS heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van succes en is operationeel en bewezen in verschillende scenario's over de hele wereld.


RAFAEL voltooide, in samenwerking met het Britse Ministerie van Defensie, met succes de tweede fase van de integratie van het TROPHY Active Protective System (APS) op de Challenger 3 (CR3). Een reeks live brandtests, uitgevoerd tegen het einde van 2022, demonstreerde de effectiviteit van het systeem, aangezien het ruim 90% van de bedreigingen onderschepte gericht op de representatieve CR3-tank uitgerust met TROPHY APS.TROPHY APS is ontwikkeld door RAFAEL als reactie op succesvolle anti-pantseraanvallen en biedt volwassen, in de strijd bewezen bescherming tegen raket- en raketdreigingen, terwijl het de oorsprong van vijandig vuur lokaliseert voor onmiddellijke reactie. Als 's werelds enige volledig geïntegreerde, in de strijd beproefde APS is TROPHY sinds 2010 effectief geïnstalleerd op de Merkava-tanks van de Israëlische strijdkrachten, Namer APC's, vier Abrams MBT-brigades van het Amerikaanse leger, en met succes getest op de Duitse Leopard 2-tank in 2021. Bovendien is het systeem naadloos geïntegreerd op verschillende platforms, waaronder AIO-koepels voor de IFV en 8x8 pantservoertuigen zonder koepel. Met meer dan 2.000.000 bedrijfsuren en meer dan 5.400 succesvolle veldtests heeft TROPHY nu een contract voor de serieproductie van meer dan 2.000 systemen.


RAFAEL is verheugd om deel te nemen aan DSEI en om de unieke verdedigingssystemen te benadrukken die de overlevingskansen kunnen vergroten en de algehele verdediging van de Britse strijdkrachten kunnen versterken. RAFAEL is er ook trots op naast de onlangs overgenomen Pearson Engineering en Joint Venture EuroTrophy uit Newcastle te staan, die ook zullen deelnemen aan DSEI 2023.


Als wereldwijde pionier op het gebied van APS-technologie blijft RAFAEL voorop lopen op het gebied van innovatie, waarbij het TROPHY-systeem voortdurend wordt verfijnd en ontwikkeld om evoluerende bedreigingen effectief aan te pakken. RAFAEL werkt en blijft samenwerken met het Britse Ministerie van Defensie aan een breed scala aan projecten en defensietechnologieën. Op DSEI 2023 presenteert RAFAEL met trots zijn TROPHY APS op Britse bodem en heeft er vertrouwen in dat het systeem de capaciteiten van de Challenger 3 MBT’s verder zal versterken. RAFAEL is verheugd om deel te nemen aan DSEI en om de unieke verdedigingssystemen te benadrukken die de overlevingskansen kunnen vergroten en de algehele verdediging van de Britse strijdkrachten kunnen versterken.93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page