top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Republikeinse senator Lindsey Graham noemt tegen Netanyahu de president van het ICJ 'een enthousiaste antisemiet'

Foto Haim Zach / GPO


Premier Benjamin Netanyahu had vandaag (woensdag 29 mei 2024) op het kantoor van de premier in Jeruzalem een ​​ontmoeting met de Amerikaanse senator Lindsey Graham (R-SC), bedankte hem voor zijn vijfde bezoek aan Israël sinds het uitbreken van de oorlog en zei: dat hij een echte vriend van Israël en het Joodse volk was.


De premier dankte ook senator Graham voor zijn niet-aflatende steun aan het recht van Israël om zichzelf te verdedigen en zijn krachtige standpunt tegen de schandalige beschuldigingen tegen Israël door de aanklager van het Internationaal Strafhof in Den Haag.


'We hebben geen betere vriend, en dat meen ik, dan senator Lindsey Graham.'

 

De Amerikaanse senator Graham :

 

“Dit is een van de meest uitdagende tijden voor de staat Israël sinds zijn oprichting. Er zijn zoveel problemen en uitdagingen die moeten worden overwonnen, maar een van de problemen waar je je nooit zorgen over hoeft te maken is Amerika.

 

Voor het Internationale Gerechtshof ben je een grap. De hoofdrechter van het Internationaal Gerechtshof is een enthousiaste antisemiet."


Graham valt ook het Internationaal Strafhof aan omdat het arrestatiebevelen heeft aangevraagd tegen Netanyahu en minister van Defensie Yoav Gallant.

Ik beloof u dat we alles zullen doen wat we kunnen, mijnheer de premier, om de rekening van het ICC vrij te houden voor deze verontwaardiging tegen het volk van Israël.

 Bij de bijeenkomst waren ook de minister van Strategische Zaken, de militaire secretaris van de premier en de adviseur voor buitenlands beleid van de premier aanwezig.

 

560 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page