top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO'S: Gezien vanuit de vliegtuigen hoe tientallen Islamic Jihad doelen worden geraakt


Foto IDF-woordvoerder


36 uur na de start van Operatie Shield and Arrow begonnen de aanvallen richting Israël. Nog daarvoor warmden de vliegtuigen van de luchtmacht hun motoren op, klaar voor het uur van commando. Welke doelen werden woensdag gedwarsboomd?

Op de tweede dag begonnen IDF-troepen om 12.00 uur raketwerpers en mortieren aan te vallen, waarvan de meesten nog steeds bewapend en verborgen waren in het gebied.


De eerste aanval werd gemeld om 11:46, waarbij een vliegtuig terroristische agenten raakte die op weg waren naar een raketlanceringspositie in Khan Yunis, waardoor het schieten vanuit de positie op Israëlisch grondgebied werd voorkomen.Ongeveer twee uur later vielen gevechtsvliegtuigen raketwerpers en mortieren van de GAP in Gaza aan.Eerder werden terroristische squadrons geïdentificeerd in de buurt van de putten waar de lanceerinrichtingen verborgen waren.Om 14.17 uur viel de IDF extra raketlanceerfaciliteiten van de Palestijnse Islamitische Jihad in Gaza aan. Om 15.43 uur raakten straaljagers twee mortierlanceerposities, die ook eigendom zijn van de Palestijnse Autoriteit.Ongeveer 40 minuten na de laatste activiteit gingen straaljagers en helikopters door met het aanvallen van lanceerinrichtingen en mortieren, toen het totale aantal aanvallen van de raketwerpers en mortieren uiteindelijk ongeveer 40 vernietigde doelen bedroeg, allemaal behorend tot de Islamic Jihad.Om 16:40 vielen vliegtuigen militaire posities van de terroristische organisatie in de hele Gazastrook aan. Gevechtshelikopters vielen kort daarvoor een militaire positie van de Palestijnse Islamitische Jihad in het noorden van Gaza aan. Tegelijkertijd met die aanval raakten gevechtsvliegtuigen een militaire positie van de organisatie in het zuiden van Gaza.


218 weergaven0 opmerkingen
bottom of page