top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO'S: IDF heeft een Hamas tunnel ontdekt en vernietigd in noordelijke GazastrookDe IDF heeft een terroristische tunnel geïdentificeerd en geneutraliseerd met twee routes die behoren tot de terroristische organisatie Hamas, en was gegraven vanuit de noordelijke Gazastrook naar Israëlisch grondgebied.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De terroristische tunnel heeft de nieuwgebouwde ondergrondse barrière niet overschreden, wat een belangrijk onderdeel is van het handhaven van de veiligheid in de regio. Als gevolg hiervan vormde de tunnel geen bedreiging voor de Israëlische gemeenschappen in het gebied nabij de Gazastrook.


De tunnel werd geïdentificeerd als onderdeel van de consistente en voortdurende inspanningen om terroristische tunnels in de Gaza-divisie op te sporen en te neutraliseren.De IDF opereert op zowel een discrete als open manier tegenover terroristische organisaties in de Gazastrook en zal geen enkele schending van de Israëlische soevereiniteit toestaan, zowel boven als onder de grond. Na afloop van operatie “Breaking Dawn, blijft de IDF voorbereid op een breed scala aan scenario's waarbij de terreurgroepen uit de Gazastrook betrokken zijn.


De vertrekkende commandant van de Gaza-divisie, BG Nimrod Aloni: “De IDF Gaza-divisie is de afgelopen weken actief geweest om deze terroristische tunnel van Hamas te neutraliseren. We hebben het over een aanvalstunnel met twee afzonderlijke routes die het Israëlische grondgebied overstaken, maar niet door de nieuwe ondergrondse betonnen sensorische barrière gingen. Daarom vormde het op geen enkel moment een risico voor Israëlische burgers. De tunnelroutes werden tijdens Operatie "Guardian of the Walls" geneutraliseerd dankzij een indicatie van de aanwezigheid ervan door de nieuwe barrière. We hebben onlangs geconstateerd dat er inspanningen zijn geleverd om de oude tunnelroute te herstellen. Na onderzoek hebben we de twee tunneltracés gevonden. De neutralisatie van deze tunnel voegt zich bij een lange lijst van geheime en open operaties die het ondergrondse terroristische tunnelprogramma van de terroristische organisatie Hamas aanzienlijk hebben beschadigd, en we zullen ze blijven volgen.


164 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page