top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO'S: IDF onderschept 3 Hezbollah raketten onderweg naar "Karish" gasplatform


Israëlische marine bij het "Karish" gasplatform. Screenshot video


Goedgekeurd voor publicatie: een IAF-straaljager en een raketschip van de Israëlische marine hebben zaterdag drie vijandige Hezbollah UAV's uit Libanon onderschept die het luchtruim boven de economische wateren van Israël naderden.


De UAV's werden geïdentificeerd door detectiesystemen en tijdens hun vlucht gecontroleerd door grondcontrole-eenheden. De UAV's werden in een vroeg stadium geïdentificeerd en op het optimale operationele punt onderschept.


Eén UAV werd onderschept door een F-16 "Barak" straaljager die naar de scène werd gestuurd vanuit het 109e Squadron in Ramat David. De twee andere UAV's werden onderschept door het INS "Eilat" Raketschip met behulp van "Barak" onderscheppers.Een eerste onderzoek suggereert dat de UAV's geen onmiddellijke dreiging vormden. De UAV's werden boven de Middellandse Zee onderschept.


De detectie- en waarschuwingssystemen functioneerden naar behoren en belichaamden het concept van meerlaagse luchtverdediging op de best mogelijke manier in harmonie met de professionele activiteiten van de soldaten op zee en in de lucht die de defensieve missie met groot succes uitvoerden.


De UAV's behoren tot het terroristische leger van Hezbollah en vlogen van Libanees grondgebied in de richting van het "Karish" gasplatform en werden op veilige afstand van het platform onderschept.


Zowel de Israëlische marina alsook de luchtmacht houden het "Karish" gasveld goed in de gaten sinds het nu operationeel is, zoals uit onderstaande twee video's blijkt.


Deze is van de marine:


En deze is van de luchtmacht:


182 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page