top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO'S IDF operationele innovatieconferentie: stafchefs van over de hele wereld begonnen hun bezoek


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De International Operational Innovation Conference begon dinsdag, met de deelname van 22 militaire delegaties van over de hele wereld.


IDF-commandanten verwelkomden 10 verschillende stafchefs en delegatieleiders van over de hele wereld met operationele briefings en veiligheid gerelateerde bijeenkomsten.


De chef van de generale staf van de IDF, LTG Aviv Kohavi, voerde gesprekken met verschillende stafchefs, waaronder: de chef van de generale staf van het leger van de Tsjechische Republiek, generaal Karel Řehka, de chef van de generale staf van de Cypriotische nationale garde, luitenant-generaal Demokritos Zervakis, en de chef van de generale staf van de Poolse strijdkrachten, generaal Rajmund Andrzejczak.

De bijeenkomsten gingen over de gemeenschappelijke uitdagingen van de landen in het Midden-Oosten en over operationele samenwerking.


Woensdag arriveerden de delegaties voor een unieke conferentie in het "Dayan" Camp ("Glilot" Base). De dag begon met een briefing door de IDF-chef van de generale staf over de ontwikkelingsprocessen van de IDF, die culmineerde in het meerjarige “Tnufa”-programma.


Daarna werden presentaties gehouden en geleid door het IDF General Staff Forum en hun tegenhangers van buitenlandse militairen over multidimensionale defensie, multidimensionaal manoeuvreren, geavanceerde processen voor het extraheren van inlichtingen, multidimensionaal slaan, spectrum, cyber en onderzoek.


Er werd een tentoonstelling gehouden van de defensie-industrie onder leiding van de Administratie voor de Ontwikkeling van Wapens en Technologische Infrastructuur, waarin nieuwe militaire ontwikkelingen werden gepresenteerd. De dag werd samengevat door de voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, generaal Mark Milley, met een lezing over innovatie en ontwikkeling.Dinsdag heeft de commandant van het US Central Command (CENTCOM), generaal Michael "Erik" Kurilla, een bezoek gebracht aan de Gaza-divisie. Generaal Kurilla werd vergezeld door de plaatsvervangend chef van de generale staf, MG Herzi Halevi, de bevelhebber van het Zuidelijk Commando, MG Eliezer Toledano, de bevelhebber van de Gaza-divisie, BG Avi Rosenfeld en de bevelvoerend officier van het vuurcentrum van het Zuidelijk Commando, Kolonel “J”. De commandanten bespraken de strategische en operationele uitdagingen van de divisie, evenals de noodzaak om de multidimensionale luchtverdediging voort te zetten en te verbeteren.


De generaal bezocht de situatiekamer van het brandcentrum van de divisie en kreeg een briefing van de bevelvoerend officier van het centrum van het Zuidelijk Commando over de centrale gebeurtenissen van Operatie “Breaking Dawn”.


Bovendien arriveerde generaal Kurrila woensdag voor een bezoek aan de basis van Unit 8200. Daar had de generaal een ontmoeting met het hoofd van het directoraat Inlichtingen (J2), MG Aharon Haliva, het hoofd van de afdeling Operaties van het directoraat Inlichtingen (J2), Brigade-Generaal "G", het hoofd van eenheid 8200, Brigade-Generaal "I", en andere commandanten. Als onderdeel van het bezoek kreeg generaal Kurilla een breed scala aan mogelijkheden van het directoraat te zien.


Bovendien vond gisteren het eerste officiële bezoek plaats van de inspecteur-generaal van de Koninklijke Marokkaanse strijdkrachten, LTG Belkhir El Farouk, aan de staat Israël. LTG El-Farouk werd verwelkomd door een feestelijke erewacht in Camp Rabin (de Kiryah) en sprak met de chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi.


De stafchefs en delegatieleiders werden gisteren verwelkomd met een receptie in het Ben-Gurion House in Camp "Rabin" (The Kiryah).Tijdens de receptie werd een tentoonstelling gepresenteerd van innovatieve technologische projecten met een unieke operationele bijdrage. De tentoonstelling werd geleid door afgestudeerden van het "Talpiot"-programma die werkzaam zijn in een breed scala aan IDF-afdelingen en Israëlische veiligheidsdiensten. De delegatieleiders maakten een rondleiding door het gebouw en de binnenplaats die dienstdeed als residentie en kantoor van de eerste premier van de staat Israël, wijlen David Ben-Gurion.Woensdagavond organiseerde president Herzog een receptie voor de bezoekende generaals in zijn residentie in Jeruzalem.


Aanwezig waren voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, generaal Mark Milley; de commandant van het Centraal Commando van de Verenigde Staten, generaal Michael Kurilla; de stafchefs van de legers van Marokko, Griekenland, Cyprus, Polen en Tsjechië; en hooggeplaatste generaals van de NAVO, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en andere landen. Minister van Defensie Benny Gantz, IDF-stafchef Lt.-Gen. Aviv Kochavi en officieren van de Generale Staf van de IDF waren ook aanwezig.

Foto Kobi Gideon / GPO


President Isaac Herzog zei tegen de generaals: 'Er is een beroemd gezegde: 'Wie vrede zoekt, moet zich voorbereiden op oorlog.' Om ons voor te bereiden op oorlog, en dus om vrede te zoeken en te bereiken, hebben we de best mogelijke legers nodig. We bidden echt en hopen dat er vrede komt, en daarom zijn we zo blij dat we hier buren uit onze regio en Arabische landen hebben.”

34 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page