top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO'S: na spervuur van raketten uit Gaza heeft de luchtmacht doelen in Gaza aangevallen


Foto IDF-woordvoerder


Na een spervuur van raketten uit Gaza richting zuid-Israël de afgelopen nacht, heeft de Israëlische luchtmacht woensdagochtend een aantal doelen in Gaza aangevallen.


Zo werd o.a. een militair terrein van de terroristische organisatie Hamas in het noorden van de Gazastrook getroffen. De compound werd gebruikt als trainingsfaciliteit voor terroristische agenten.


IDF-tanks troffen bovendien militaire posten van Hamas langs de grens van de Gazastrook.Ook een wapenfabriek en een wapenopslagplaats van de terreurgroep waren het doelwit van de aanvallen, aldus de Israel Defense Forces.


Later trof het ook meerdere militaire posities die door de terroristische organisatie werden gecontroleerd.Nadat de IAF doelen in de Gazastrook had geraakt, werd kort voor 7 uur 's ochtends opnieuw een salvo van raketten gelanceerd op Israëlische grenssteden, waarbij alarmsirenes werden geactiveerd. De ambulancedienst van Magen David Adom zei dat een 30-jarige man lichtgewond raakte nadat hij viel terwijl hij naar een schuilkelder rende.


In totaal werden vanaf de strip 16 raketten afgevuurd, waarvan er acht werden neergeschoten door het Iron Dome antiraketsysteem.

205 weergaven0 opmerkingen
bottom of page