top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: 'Salt Bae' opent eerste restaurant in Tel Aviv


Turkse chef-kok Gökçe Nusret. Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Gökçe Nusret, beter bekend als Salt Bae, opent zijn eerste restaurant in Tel Aviv. De Turkse sterrenkok kondigde het nieuws onlangs aan op zijn social media.


De befaamde chef en restauranthouder is de eigenaar van enkele restaurants wereldwijd, waaronder in steden als Dubai, Parijs, Milaan, Hong Kong en Shanghai.


Het restaurant in Tel Aviv bevindt zich in een recent gebouwde wolkenkrabber, ToHA genaamd, in het oosten van de stad. ToHA heeft twee onderscheidingen ontvangen en wordt "De beste kantoortoren van de wereld" en "De beste wolkenkrabber in het Midden-Oosten en Afrika" genoemd.


Foto via Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme


Gökçe Nusret opende zijn eerste restaurant in Istanbul in 2011. Nusret werd bekend in 2017 nadat hij een video plaatste waarin hij zout strooide op een stuk biefstuk die hij voorbereidde. De video ging snel viral, met meer dan 10 miljoen kijkers, en leverde de restauranthouder zijn beroemde bijnaam op.


Dat Tel Aviv de nieuwe locatie wordt voor z’n nieuwe restaurant is niet zo gek. De stad staat al jaren bekend om haar culinaire hoogstandjes en kent een verscheidenheid aan internationale cuisines. Zes Israëlische restaurants staan op de lijst van de Top 50 beste restaurants uit het Midden-Oosten.
100 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page