top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Sinds begin oorlog 65 miljoen dossiers en een half miljoen documenten van Hamas gevonden

Screenshot video


Sinds begin van de oorlog met Hamas zijn er ruim 65 miljoen dossiers en een half miljoen documenten, operationele plannen en gevechtsmethoden van de terroristische organisatie Hamas gevonden.


Dit is hoe de Documenten- en Technische Middelenverzamelingseenheid van het Directoraat van de Inlichtingendienst werkt, en helpt de veiligheid van onze soldaten te handhaven.De eenheid voor het verzamelen van documenten en technische middelen van het directoraat Inlichtingen (J2) coördineert de verzameling en het onderzoek van Hamas-middelen sinds het begin van de oorlog en de grondoperatie.


De eenheid bestaat voornamelijk uit reservisten en heeft tot taak inlichtingen te verkrijgen uit de middelen die door alle soldaten in het veld zijn verzameld. De eenheid analyseert en concludeert operationele implicaties die de activiteit van de soldaten in de Gazastrook verbeteren. Op deze manier helpt de eenheid bij het verkrijgen van inlichtingen en de terugkeer ervan naar het operationele doel, en helpt tegelijkertijd de veiligheid van IDF-soldaten te handhaven.


Sinds het begin van de oorlog zijn duizenden documenten en technische middelen verzameld door IDF-soldaten, die zijn overgedragen aan het extractieteam en kritische inlichtingen hebben bijgedragen. De operaties van de IDF in de bolwerken van Hamas en de overdracht van middelen naar de Documenten- en Technische Middelenverzamelingseenheid voor diepgaand onderzoek, voegen een significante laag toe aan de inlichtingenbeoordeling van tactisch tot strategisch niveau en maken het mogelijk dat inzicht in de inlichtingen terugkeert naar het operationele doel. . De materialen worden onderzocht op soort en in samenwerking met diverse verzamel- en onderzoeksinstanties binnen de inlichtingengemeenschap.


Onder de gevonden documenten bevindt zich een kaart van tunnelschachten die door de 252e Divisie in beslag zijn genomen in de residentie van een compagniescommandant van het Beit Hanoun-bataljon van Hamas.


Foto IDF woordvoerder


Een sleutel met uitleg over de kaart werd door de divisie gevonden en verzameld in de woning van een andere agent.


Foto IDF woordvoerder


Met de aankomst van de materialen bij het onderzoeksteam werd de belangrijke link tussen de kaart en de sleutel-wss gecreëerd, waardoor het mogelijk werd om de tunnelschachten in het veld te identificeren, waarvan veel tunnelschachten werden vernietigd.


Daarnaast is een document in beslag genomen met de locaties van explosieven in de omgeving van Beit Hanoun. Nadat de eenheid voor het verzamelen van documenten en technische middelen het had onderzocht, werden operationele troepen naar het gebied gestuurd en de explosieven geneutraliseerd.


Foto IDF woordvoerder


Een Hamas-kaart met tunnelschachten erop gemarkeerd werd verkregen door het onderzoeksteam van de Document and Technical Means Collection Unit, gevonden door de 36e Divisie in de residentie van de handlanger van de commandant van het Shejaiya-bataljon, Wissam Farhat.


Foto IDF woordvoerder


Na de eerste verwerking in eenheid 9900 werd de informatie teruggestuurd naar de soldaten in het veld, de tunnelschacht werd geïdentificeerd in de buurt van IDF-soldaten en werd geneutraliseerd door technische gevechts soldaten.


Foto IDF woordvoerder


624 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page