top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: smokkel van geavanceerde wapens uit Iran, bedoeld voor Judea en Samaria door Iraanse agenten gedwarsboomd

Foto IDF woordvoerder


Iraanse agenten hebben de afgelopen maanden hebben geprobeerd wapens, waaronder geavanceerde wapens afkomstig uit Iran, naar Judea en Samaria te smokkelen met de bedoeling terreurdaden tegen Israël uit te voeren.


Tot de Iraanse agenten die verantwoordelijk zijn voor deze inspanningen behoren onder meer Divisie 4000, de Afdeling Speciale Operaties van de Inlichtingenorganisatie van de Revolutionaire Garde (IRGC), onder leiding van Jawad Rafari.

Jawad Rafari. Foto IDF woordvoerder


En ook de Speciale Operaties Eenheid van de Quds Force op Syrisch grondgebied (18840). opererend onder het hoofd van eenheid 840, Asghar Bakhari.

Asghar Bakhari. Foto IDF woordvoerder


De operatie werd aan het licht gebracht en gedwarsboomd door de ISA en de IDF, terwijl ze onderzoek deden naar gedetineerde Palestijnse agenten die hadden geprobeerd terroristische aanslagen te plegen op Israëlische doelen. Uit onderzoek is informatie gebleken over de huidige activiteiten van Munir Makdah, een inwoner van Ain al-Hilweh in Libanon, van Palestijnse afkomst, al jaren bekend als medewerker van zowel Hezbollah als de Iraanse Revolutionaire Garde, en blijft proberen aanslagen uit te voeren.


Uit het onderzoek van de betrokken partijen en de langetermijn operaties van de ISA is gebleken dat Munir Makdah agenten in Judea en Samaria rekruteert om aanvallen uit te voeren en de smokkel van Iraans wapentuig en de financiering van terroristische cellen in Judea en Samaria via verschillende kanalen te bevorderen.


Als onderdeel van de ISA-operatie tegen Munir Makdah werd een aanzienlijke hoeveelheid geavanceerde wapens in beslag genomen die naar Judea en Samaria waren gesmokkeld.


De ISA en de IDF werken eraan om de smokkel van Iraanse wapens naar Judea en Samaria te lokaliseren en te dwarsbomen, en om de door Iraanse agenten gerekruteerde terroristische cellen te neutraliseren. Bovendien zal de ISA blijven opereren tegen degenen die zijn gerekruteerd voor veiligheidsactiviteiten in de hele staat Israël.


De ISA beschouwt, in samenwerking met andere veiligheidstakken, de betrokkenheid bij veiligheidsactiviteiten onder leiding van Iran en zijn bondgenoten met grote ernst en zal actieve maatregelen blijven nemen om elke activiteit die de veiligheid van Israëlische burgers en de staat Israël in gevaar brengt, te monitoren en te dwarsbomen. . De ISA zal de Iraanse inspanningen om terreuractiviteiten binnen Israël uit te voeren aan het licht brengen en erop aanspreken, en zal actie ondernemen om de betrokken partijen voor het gerecht te brengen.Details over de wapens die in beslag zijn genomen tijdens de operatie tegen Munir Makdah:


* 2 BTB15 perifere granaatscherven

* 5 Iraanse antitankmijnen model YM-2 en 5 ontstekers

* 4 M203 granaatwerpers

* 15 kg C4-explosieven

* 10 kg Semtex-explosieven

* 13 vanaf de schouder afgevuurde antitankraketten

* 15 RPG-draagraketten

* 16 RPG-7-raketten + explosieven

* 25 handgranaten

* 33 M4-geweren

* 50 pistolen

564 weergaven1 opmerking

1 Comment


P Bakker
P Bakker
Mar 25

En de westerse wereld kijkt nog steeds weg

Like
bottom of page