top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: soldaten van de 14e Reserve Brigade veroverden de Falestin voorpost van Hamas


Foto IDF woordvoerder


Gebruikt als basis voor terroristen om aanvallen op Israël te lanceren veroverden soldaten van de 14e Reserve Brigade de Falestin-voorpost van de terroristische organisatie Hamas, in het noorden van Gaza. Tegelijkertijd gaf de strijdmacht vliegtuigen en artillerie-troepen opdracht om vanuit de lucht aan te vallen totdat de overname van de buitenpost voltooid was.


De afgelopen dagen hebben soldaten van de 14e Reservebrigade, in samenwerking met soldaten van het Armored and Combat Engineering Corps, de Falestin-voorpost van Hamas in de noordelijke Gazastrook beveiligd. De soldaten voerden vliegtuig- en artillerieaanvallen uit totdat de buitenpost veilig was gesteld.De buitenpost werd door de terreurorganisatie Hamas gebruikt als trainingsbasis waar de terroristen zich voorbereidden om Israëlische burgers en IDF-soldaten aan te vallen. Hoewel het vermomd was als trainingsfaciliteit, kwamen terroristische activiteiten voort uit de buitenpost. Bovendien hebben de IDF-soldaten terreurtunnels, explosieven en mijnen blootgelegd die bedoeld waren om IDF-soldaten schade toe te brengen.


Tijdens de activiteiten van de brigade werden tientallen terroristen geëlimineerd en werden tientallen antitank- en mortier lanceerposten, observatieposten en aanzienlijke controle-infrastructuur vernietigd.


Foto IDF woordvoerder


“Op dit moment bevinden we ons in het gebied van de Palestijnse buitenpost, een van de belangrijkste buitenposten van Hamas. We hebben deze ook veroverd”, zei de commandant van de 14e Brigade, kolonel Tal Alkoubi, “we hebben deze vernietigd. We hebben ook de vijandelijke infrastructuur van de vijand vernietigd, en veel terroristen gedood. De brigade is klaar voor elke missie en om verder te gaan. Als brigade vocht deze reservebrigade in 1973 aan de oevers van het Suez kanaal en trok ook Egypte binnen, de brigade is bezig voor de tweede keer in 50 jaar geschiedenis te schrijven hier in de Gazastrook."


“Het bataljon werd op 7 oktober gemobiliseerd en ik zag dat het veel meer dan 100 procent gereed was,” zei de commandant van het 8114-bataljon, luitenant-kolonel Nir. “Het hele bataljon is klaar voor de missie, we mobiliseerden zo snel mogelijk. We deden de training en gingen met de brigade vechten. We hebben vijandelijke infrastructuur gevonden, schachten, tunnels, alles."


Foto IDF woordvoerder


‘Wat gedaan moet worden, zal gedaan worden’, voegt hij eraan toe, ‘en het bataljon is echt toegewijd aan de missie en wil door naar de volgende missie. Ik denk dat we alle kracht van de brigade en het bataljon gebruiken en gaan verder met vechten. We zijn voorbereid en klaar en willen en begrijpen het belang hiervan.'


Foto IDF woordvoerder


Tijdens de activiteiten van de brigade werden tientallen terroristen geëlimineerd en werden meer dan tientallen antitankposities, mortierlanceerposities, observatieposten en belangrijke overheidsinstellingen vernietigd.731 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page