top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Soldaten weten door gebruik van VR-bril voordat ze het slagveld betreden hoe het er uit ziet


Screenshot YouTube


Dit artikel verscheen eerder vandaag in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Aya Chaimovich.


Als we je zouden vertellen dat de soldaten met behulp van een VR-bril en joystickbediening precies weten hoe het slagveld eruit ziet voordat ze het zelfs maar betreden - zou je dat dan geloven? Waarschijnlijk niet. Maar dit is precies het doel van één team van eenheid 9900. Al meer dan een jaar maken ze 3D-modellen van de gevechtsgebieden, waardoor de strijders het gevoel krijgen dat ze zich al in Gaza bevinden. Hier krijg je een indruk van hoe het werkt.


Dit team van eenheid 9900 is zo geheim dat er niets over onthuld kan worden, zelfs niet de naam. Zijn mannen weten de strijders al naar het slagveld te brengen voordat ze het daadwerkelijk bereiken, en dat doen ze met behulp van innovatieve technologische middelen die de soldaten zelf ontwikkelen. Vanaf het begin van de gevechten werken ze non-stop om deze producten nog nauwkeuriger te maken en toegankelijk te maken voor de operationele kant.Eenheid 9900 van de inlichtingendienst gelooft in een belangrijke missie: het verzamelen van inlichtingen (visueel) en inlichtingen (geografisch) met behulp van diverse en bijzondere middelen zoals drones, vliegtuigen en zelfs satellieten. Al deze informatie wordt doorgegeven aan teams binnen en buiten de eenheid. Deze verwerken, analyseren en trekken er relevante conclusies uit om het meest nauwkeurige beeld van de situatie en de strategische planning op te bouwen.


Een van de teams die gebruik maakt van deze informatie bestaat uit strijders die tevens inlichtingenpersoneel zijn, en hun taak is het produceren van geavanceerde driedimensionale kaarten van de vijandelijke gebieden. Of het nu een piloot is die opstijgt boven het vijandelijke luchtruim, of een infanterist die met een APC de Gazastrook binnenkomt: de strijders van het team zorgen ervoor dat hij van tevoren precies weet wat hem te wachten staat.De behoefte aan driedimensionale mapping komt voort uit het veld en het team staat in contact met alle krachten. “We weten hoe we in korte tijd een driedimensionale simulatie kunnen maken waar de jager naar binnen kan gaan”, legt luitenant Y., de teamcommandant, uit. “Het kan zo klein zijn als een specifieke veldcel, maar voor de jager is het een hele wereld, en dankzij hem zal hij de gevechtsomgeving ervaren en leren, zelfs voordat hij er daadwerkelijk tegen kan vechten.


De driedimensionale mapping is een cruciaal onderdeel van de oorlog en het doel ervan: om de strijdkrachten aan de rand het veld te laten 'betreden' zelfs vóór de momenten van de waarheid, en hen zo op de beste manier te trainen en voor te bereiden op de missie.


In de praktijk zal de vechter die op het slagveld zal arriveren, realistisch de aangewezen gevechtsgebieden kunnen oefenen terwijl hij een VR-bril (virtual reality) draagt, of zelfs terwijl hij een joystickbediening vasthoudt, zoals een XBOX.De gesimuleerde ruimte is nauwkeurig en bijgewerkt, en zelfs na het uitvoeren van luchtaanvallen in de Gazastrook worden de gegevens daarin aangepast aan de laatste veranderingen ter plaatse.


Als bijvoorbeeld een terroristische infrastructuur wordt aangevallen of een gebouw in het gebied wordt verwoest, kunnen de strijdkrachten in slechts een paar uur trainen op de nieuw gebouwde lay-out in 9900. Op die manier zullen ze, terwijl ze ‘terroristen neerschieten’ en ‘dreigingen ontwijken’, het tafereel op de meest realistische manier ervaren voor het moment waar ze aan gewend zijn.Het proces van het voorbereiden van de simulaties is complex, en om ervoor te zorgen dat het team tijdens de gevechten onmiddellijk een antwoord kon geven, hebben ze een jaar lang gewerkt aan het creëren van de driedimensionale basisroute van de Gazastrook.


Om een ​​foto van één straat te maken zijn tien verschillende invalshoeken van de fotografie nodig, maar met behulp van diepgaand inlichtingenwerk en de innovatieve karterings- en verwerkingsmogelijkheden van de eenheid is het heel goed mogelijk.En als je jezelf afvraagt ​​hoe deze simulaties de krijgers aan de rand tijdens gevechten bereiken, is het antwoord simpel.


"Wij zijn strijders voor alles", benadrukt de teamcommandant, "tijdens de oorlog bundelen we de krachten in de verzamelplaatsen en nemen we de VR-bril en de afstandsbedieningen mee, waardoor we onze producten ook kunnen aanpassen aan de operationele behoeften die zich voordoen terwijl wij er zijn.”


"We gebruiken alle beschikbare intelligentie", besluit Lt. Y., "wanneer het ons belangrijkste doel is om de onzekerheid onder de strijders te verminderen en hen het veiligste gevoel te geven voordat ze het slagveld betreden."

373 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page