top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Succesvol bezoek opperbevelhebber IDF aan Marokko


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Dinsdag begon de chef van de IDF, Luitenant-Generaal Aviv Kohavi, aan zijn eerste officiële bezoek aan het Koninkrijk Marokko dat tot en met woensdag zal duren en nu al als succesvol wordt beschouwd.


Het bezoek begon met een rondleiding en herdenkingsceremonie in het Mausoleum van koning Mohammed V en koning Hassan II. De chef van de generale staf legde namens de IDF en de staat Israël een krans en ondertekende het gastenboek ter plaatse.

Foto IDF-woordvoerderseenheid


De chef van de generale staf had toen een ontmoeting met Abdellatif Loudiyi, de afgevaardigde van de minister van het regeringshoofd, belast met de nationale defensieadministratie. Na de discussie ging de chef van de generale staf verder naar het hoofdkwartier van de Marokkaanse Koninklijke Strijdkrachten (FAR), waar hij werd verwelkomd door een erewacht.

Foto IDF-woordvoerderseenheid


De chef van de generale staf heeft ook gesprekken gevoerd met de inspecteur-generaal van de Koninklijke Strijdkrachten, Luitenant Belkhir El Farouk, en het hoofd van het 2e bureau (directoraat inlichtingen), Brigade-generaal Brahim Hassani.

Kohavi woonde vervolgens strategische panels bij die werden voorgezeten door hogere directeuren en commandanten. De bijeenkomsten bespraken mogelijkheden voor militaire samenwerking, zowel op het gebied van oefeningen en training als op operationeel en inlichtingengebied. De functionarissen wezen op de historische en culturele banden tussen de twee naties en hun gemeenschappelijke belangen in het Midden-Oosten.49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page