top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: 'terugkeer van gijzelaars is onze morele plicht' zegt IDF chef-staf

Chef-staf (m). Foto IDF woordvoerder


Zondag heeft de chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi, een situatieanalyse en een rondleiding uitgevoerd in de oostelijke regio van Deir al-Balah in de Gazastrook. Hij werd vergezeld door de commandant van het Zuidelijk Commando, MG Yaron Finkelman, de commandant van de 98e divisie, BG Dan Goldfus, en de commandanten van het gevechtsteam die gisteren (zaterdag) deelnamen aan Operatie 'Arnon' voor de redding van de gijzelaars.De volledige opmerkingen van de chef van de generale staf:

“Het naar huis brengen van de gijzelaars is een missie, het naar huis brengen van degenen die niet meer in leven zijn, de gevallenen, om begraven te worden in Israël, en – uiteraard – om degenen die nog leven naar huis te brengen. Het ontmantelen van Hamas is essentieel om een ​​nieuwe 7 oktober te voorkomen.


Het terugbrengen van de gijzelaars is onze morele plicht waar we naar streven. Gisteren hebben we een heel belangrijk deel van deze missie volbracht. We hebben hier nog veel meer te doen. met grote waardering de uitzonderlijke samenwerking tussen de Israëlische politie 'Yamam' (Nationale Terrorismebestrijdingseenheid), de Israëlische Veiligheidsdienst (ISA) en ons.


De IDF, de centrale instanties, het Zuidelijk Commando, de luchtmacht, het directoraat Inlichtingen (J2) en het directoraat Operaties (J3) coördineerden al deze inspanningen vanuit een alomvattend standpunt van de Generale Staf, naast vele andere factoren. Deze samenwerking stelt ons in staat om met succes gedurfde acties te ondernemen.

Ik wil je vertellen dat we uiteindelijk hele moeilijke beslissingen nemen.


We waren zaterdagochtend bijeen in het Commando- en Controlecentrum zonder de garantie op 100% succes van de operatie, nog geen 90%. We weten dat we aanzienlijke risico's nemen en noodlottige beslissingen nemen, en deze risico's zijn risico's voor mensenlevens. Dit is geen gok; het is een berekend risico, geen gevaarlijke berekening.


Wij beoordelen de risico’s grondig en creëren daarvoor vangnetten. Het sterkste vangnet dat ik zie als ik een dergelijke operatie goedkeur, wetende dat het een cruciale beslissing is, is de hoge kwaliteit van onze commandanten, die ons het vertrouwen geeft om gedurfde operaties te ondernemen voor waardevolle doelen.

273 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page