top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Testvluchten met de Oron, 'swerelds meest geavanceerde spionage vliegtuig, zijn begonnen


Foto woordvoerder van het Israëlische Ministerie van Defensie


Het Directoraat Defensieonderzoek en Ontwikkeling (DDR&D) van het IMoD heeft, in samenwerking met Israel Aerospace Industries (IAI), de inlichtingensystemen van het vliegtuig volledig geïmplementeerd terwijl het op weg is naar de definitieve levering aan de Israëlische luchtmacht. De ORON is 's werelds meest geavanceerde vliegtuig in zijn soort.

Er zijn testvluchten begonnen, onder leiding van de DDR&D, IDF en IAI van het Ministerie van Defensie.

Tijdens een recente ceremonie, bijgewoond door hoge functionarissen van het Israëlische defensie-establishment, vierden DDR&D en IAI van het Israëlische Ministerie van Defensie de succesvolle integratie van de inlichtingensystemen in het geavanceerde ORON-vliegtuig. Deze prestatie vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in het ontwikkelings- en testprogramma van het vliegtuig. Het ORON-vliegtuig gaat nu door naar de gezamenlijke testvluchtfase, uitgevoerd door de Israëlische luchtmacht en IAI.

Het vliegtuig is gezamenlijk ontwikkeld door het Israëlische Ministerie van Defensie en de ELTA Group van de IAI, samen met de Israëlische luchtmacht, het inlichtingenkorps en de marine. Uitgerust met revolutionaire sensoren en C4I-systemen zal de ORON de IDF voorzien van ongekende intelligentiemogelijkheden over uitgestrekt terrein, waardoor realtime monitoring van grondbewegingen onder uiteenlopende weers- en zichtomstandigheden mogelijk wordt. Het vliegtuig zal worden bestuurd door het 122e squadron “Nachshon” van de Israëlische luchtmacht.


Luitenant-kolonel Yoed, hoofd van het ministerie van Defensie DDR&D Missionized Aircraft Branch: “ORON is een gezamenlijke multi-domein, multi-sensor oplossing die de IDF zal voorzien van baanbrekende capaciteiten om bedreigingen van heinde en verre tegen te gaan. De unieke capaciteiten van het ORON ISR-systeem omvatten de mogelijkheid om nauwkeurig meerdere doelen te volgen over een breed dekkingsgebied, onder alle weers- en zichtomstandigheden, met hoge precisie over grote afstanden en in realtime, waardoor een beslissende en tijdige reactie op alle bedreigingen mogelijk wordt. systemen omvatten unieke technologische expertise die door de jaren heen is opgebouwd binnen de industrie en DDR&D. Deze accumulatie van kennis maakt een effectieve voorbereiding op toekomstige dreigingen in alle operationele arena's van Israël mogelijk.De ORON is het product van een proces van het assimileren van operationele inzichten naast een brede internationale blik.”

Luitenant-kolonel 'A', commandant van het 122e Squadron van de IAF: “Dit luchtlandingssysteem heeft unieke mogelijkheden die de gecombineerde kracht van alle verschillende takken van de IDF illustreren. Het elite 122e Squadron van de IAF erkent ten volle de grote verantwoordelijkheid van het effectief inzetten van dit vliegtuig en zijn vermogen om de staat Israël te beschermen. Ik ben er zeker van dat de gezamenlijke vluchten de IDF in staat zullen stellen zijn personeel effectief op te leiden en het schema te verkorten totdat het vliegtuig volledig operationeel is.”

Gideon Landa, algemeen directeur van ELTA Airborne Systems: “Er is geen betere uitdrukking van onze strategische kracht en toewijding dan het integreren van de uitstekende capaciteiten van de ORON in volledige synergie met de SHAVIT en EITAM in het 122e Squadron, allemaal vruchten van ons werk . Dit is een belangrijk en spannend moment voor ons als leden van de defensie-industrie en als burgers van de staat Israël.”


151 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page