top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Tientallen terroristen kwamen een ziekenhuis uit, gaven hun wapens af en werden gearresteerd

Foto IDF woordvoerder


Tijdens operationele activiteiten in het gebied van het Kamal Adwan-ziekenhuis lokaliseerden IDF-troepen een gebouw dat werd gebruikt door Hamas terroristen en een Hamas commandant, die vandaar uit op de IDF troepen schoten.


Tijdens gevechten met terroristen in de omgeving van het ziekenhuis werden een aantal terroristen gedood door IDF-troepen.


Tijdens IDF-activiteiten in het gebied kwamen meer dan 70 terroristen het ziekenhuis uit met hun handen omhoog en daarin hun wapens en gaven die af. De terroristen werden voor verder ondervraging overgebracht naar veldondervragers van Eenheid 504 van het Directoraat Inlichtingen en ISA.“De afgelopen twee dagen hebben de strijders van Brigade 460 het ‘Kamel Adwan’ ziekenhuis geëvacueerd,” zei de kolonel van Brigade 460, Dvir. “Het ziekenhuis werd gebruikt als bolwerk voor terroristen, terroristen kwamen hier vandaan om onze strijdkrachten aan te vallen. "


Foto IDF woordvoerder


“Tijdens de ontruiming zijn veel wapens uit het ziekenhuis gehaald”, vervolgde hij, “veel terroristen zijn uit het ziekenhuis gehaald en worden momenteel in Israël verhoord. De afgelopen twee dagen hebben we duizenden burgers uit het ziekenhuis gehaald. om schade aan onschuldigen te voorkomen."

993 weergaven1 opmerking
bottom of page