top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Tijdens arrestatie van terreurverdachten zijn 2 Palestijnen tijdens vuurgevechten omgekomen


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De afgelopen nacht voerden IDF, ISA en Israëlische grenspolitie activiteiten uit op een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder de steden Ubeidiya, Al 'aza, Bayt Sira, Nazlat en het vluchtelingenkamp Tulkarm.


Tijdens terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in het vluchtelingenkamp Balata en de arrestatie van een persoon die verdacht werd van betrokkenheid bij terroristische activiteiten werd er op de troepen geschoten. De soldaten reageerden met vuur op de bron van de schietpartij.


Een Palestijnse man, geïdentificeerd als Samer Khaled, 25, uit het nabijgelegen vluchtelingenkamp Ein Beit al-Ma', werd in de nek geschoten en stierf later, volgens Palestijnse media hebben Palestijnse veiligheidsfunctionarissen hun Israëlische tegenhangers laten weten dat Khaled door Palestijns geweervuur ​​is gedood en niet door Israëlische troepen. Hij zou zijn beschoten nadat de IDF-troepen het gebied hadden verlaten.


Los daarvan meldden rapporten dat een tweede Palestijn werd neergeschoten en gedood door Israëlische troepen tijdens botsingen in de stad al-Bireh bij Ramallah.


De soldaten opereerden in de stad Al-Khader en namen illegale wapens in beslag, waaronder drie jachtgeweren. Daarnaast hielden de soldaten twee verdachten aan in de steden Shuqba en Biddya.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Bovendien namen soldaten geld in beslag dat bestemd was voor terroristische activiteiten in de stad Al-Bireh in de Benyamin-regio. Tijdens de activiteit werden verschillende gewelddadige rellen uitgelokt waarbij stenen en molotovcocktails naar de troepen werden gegooid. De troepen reageerden met middelen om de rellen te verspreiden. We zijn op de hoogte van berichten over een dode Palestijn.


Tijdens de antiterreuractiviteiten in Nur Shams en Anabta hebben de soldaten twee personen aangehouden die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten.


Daarnaast is 's nachts een melding binnengekomen over een identificatie van een gewapende verdachte en schoten die in de omgeving zijn gehoord. IDF-soldaten arriveerden in het gebied, identificeerden verdachten die het toneel ontvluchtten en begonnen de verdachten te doorzoeken. Tijdens de achtervolging werd in het gebied waar de verdachten van vluchtten een M-16 geweer gevonden samen met een voertuig met munitie erin.Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.


In totaal zijn er 's nachts zes verdachten aangehouden.


De verdachten en de in beslag genomen wapens zijn voor verdere verwerking overgedragen aan veiligheidstroepen.
84 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page