top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Tijdens de sloop van huizen van terroristen zijn 2 Palestijnen gedood die troepen beschoten


Foto IDF-woordvoerder


Op 14 september 2022 arriveerden de Palestijnse aanvallers Abd Al-Rahman Abed en Ahmed Ayman Abed bij de grensovergang Gilboa (Jalame) met de bedoeling een dodelijke aanval uit te voeren.


Tijdens IDF-activiteiten om de aanval te dwarsbomen, werd majoor Bar Falah, plaatsvervangend commandant van het Nahal Reconnaissance Batallion, tijdens het vuurgevecht door de Palestijnen doodgeschoten.


Zondag hebben de IDF en de Israëlische grenspolitie de woningen van de aanvallers in de stad Kafr Dan gesloopt.


De sloop vond plaats nadat de ingediende verzoekschriften waren afgewezen door het Hooggerechtshof.De Israel Defense Forces zeiden dat tijdens de operatie in Kafr Dan, ten noorden van Jenin, troepen onder "massaal geweervuur" kwamen te liggen van Palestijnse schutters.


Ook werden explosieven, stenen en molotovcocktails naar de Israëlische strijdkrachten en staken banden in brand, aldus de IDF.


"Troepen reageerden met middelen om oproer te verspreiden en schoten op een aantal gewapende mannen die op hen schoten", zei de IDF, eraan toevoegend dat "verdachten werden geraakt".


De overledenen werden door het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit genoemd als Muhammad Hushiya, 22, en Fuad Abed, 25.


Hushiya werd geclaimd als lid van de Al-Aqsa Martelarenbrigades. Zijn lichaam werd voorafgaand aan zijn begrafenis in de vlag van de terreurgroep gewikkeld gezien.

In een aangrenzend gebouw troffen de troepen wapens, molotovcocktails en militair materieel aan. De in beslag genomen wapens werden overgedragen aan veiligheidstroepen voor verdere verwerking.

112 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page