top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Tijdens terreurbestrijdingsactie in Jenin zijn 3 Palestijnen gedood die op soldaten schoten


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Tijdens een terrorismebestrijdingsactiviteit van de IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie in het gebied van Jenin, arresteerden de troepen Khaled a-Hija, een gezochte persoon die verdacht wordt van betrokkenheid bij terroristische activiteiten.


Tijdens de activiteit slingerden Palestijnse militanten explosieven naar de soldaten en richtten ze zich op de soldaten met direct vuur. De soldaten reageerden met scherp vuur.


Hierbij werden drie Palestijnen gedood aldus het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit.


Een lokale vleugel van de terreurgroep Palestijnse Islamitische Jihad beweerde het vuur te hebben geopend op Israëlische troepen en explosieven naar hen te hebben geslingerd.


Zwaar geweervuur ​​was te horen in video's die online werden gepubliceerd.

Het PA-ministerie van Volksgezondheid bevestigde de doden, maar identificeerde de slachtoffers niet. Ze werden genoemd in onbevestigde posts op sociale media als Sidqi Zakarneh, Atta Shalabi en Tariq al-Damej.


Op beelden die online circuleerden, was te zien dat Zakarneh en al-Damej met aanvalsgeweren zwaaiden, wat aangeeft dat ze lid waren van lokale gewapende groepen.


Tegelijkertijd opereerden IDF-soldaten in het gebied van de stad Jenin om Ahmad Jaradat en Daajef Bages te arresteren, die verdacht worden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten.


De soldaten opereerden terwijl ze het doelwit waren van direct vuur en reageerden met scherp vuur, treffers werden geïdentificeerd. Daarnaast namen de militairen een wapen in beslag dat door een van de verdachten werd gebruikt.


De soldaten voerden ook contra-terroristische activiteiten uit in de steden Abu Dis, Bitut, Silwad, Anata, Ein, Nabi Saleh, Bayt Rima en de stad Bethlehem.


De soldaten arresteerden nog twee verdachten in het gebied van de stad Ramallah en leidden tot ondervraging van de familieleden van de aanvaller die gisteren (woensdag) de schietpartij uitvoerde.


Verder werden vier gezochte verdachten aangehouden in de steden Mahafiaa, Jabal Shamali en Bayt Furik. Tijdens de activiteit hebben de soldaten ook wapens gelokaliseerd en in beslag genomen.


De in beslag genomen wapens. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Tijdens de activiteit in de stad Hebron werden vier extra gezochte verdachten aangehouden. In de omgeving van de stad en in de steden Yata en Khirbet Carmel namen de soldaten 17 illegale voertuigen in beslag.


De verdachten zijn overgedragen aan veiligheidsdienst voor verder verhoor.

Er werden geen verwondingen onder de soldaten gemeld.85 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page