top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Video van bodycam van politieagent die terrorist uitschakelde


Screenshot video Israëlische politie


Afgelopen zondag gaf de Israëlische politie Geen bodycambeelden vrij van een de politieagent die zaterdag een Palestijnse tiener achtervolgde die een Israëlische man in Oost-Jeruzalem had neergestoken en ernstig verwond had, en uiteindelijk neerschoot.


Op de beelden is te zien hoe de agent de verdachte achtervolgde op een voetbalveld in de wijk Sheikh Jarrah, terwijl tientallen jonge Arabische kinderen aan het voetballen waren en aan het oefenen waren.


Terwijl de agent in het Arabisch tegen de verdachte schreeuwde dat hij moest stoppen, zag hij de tiener wegrennen, waardoor de agent de achtervolging inzette.


Op een gegeven moment draaide de vermeende staker zich om met een voorwerp in zijn hand, waarvan later bleek dat het de schede was van het mes dat bij de aanval was gebruikt, zo'n 800 meter verderop, en viel hij de officier aan.


De agent loste een schot en de jongeman viel op de grond.

In een verklaring die door de politie werd gepubliceerd, zei de agent: “Ik zag hem rennen met een object in zijn hand en er waren veel burgers in het gebied, er was een levensbedreigend gevaar voor de burgers. De terrorist draaide zich om in mijn richting met het object in zijn hand om aan te vallen. Ik voelde dat mijn leven in gevaar was en loste één schot".


De politiechef van het district Jeruzalem prees de agent voor zijn daden. “De politieagent die de terrorist neutraliseerde, toonde waakzaamheid, vastberadenheid, betrokkenheid, moed en grote vindingrijkheid. Het nauwkeurige schieten en zijn professionele optreden leidden tot de neutralisatie van de terrorist en voorkwamen verwonding van de onschuldigen die om hem heen waren. Dit wordt verwacht van elke politieagent in het district Jeruzalem en de Israëlische politie”, zei Doron Turgeman tegen The Times of Israël.

353 weergaven1 opmerking

1 Σχόλιο


a.vanos
24 Οκτ 2022

Goed gedaan

Μου αρέσει
bottom of page