top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Video van olifanten in Safari Ramat Gan die een baby olifant beschermen tijdens raketaanval


Screenshot YouTube


Safaripark Ramat Gan heeft een video vrijgegeven waarop is te zien hoe een kudde olifanten tijdens een raketaanval afgelopen week rond een baby olifant gingen staan om haar te beschermen.


In de vrijgegeven videoclip zijn op de achtergrond luchtalarmsirenes te horen die waarschuwen voor inkomende raketten.


De olifanten komen onmiddellijk in actie en gaan rond Pele gaan staan, een baby olifant van 14 maanden oud.


Terwijl de olifanten doorgaan ket het beschermen van Pele zie je raketten van het Iron Dome-luchtverdedigingssysteem de lucht in gaan, gevolgd door het geluid van luide explosies, onderscheppingen of mogelijk Hamas raketten die de grond raken.


Terwijl de olifanten onverstoord lijken, kan je een gealarmeerde vrouw herhaaldelijk "Fuck" horen zeggen tijdens de raketaanval.

Guy Kfir, hoofd olifantenhouder bij de safari Ramat Gan zei dat het "heel natuurlijk gedrag is voor olifanten in het wild".


"Als ze zich in gevaar voelen, concentreren ze de kalveren in het midden, omringen ze ze en maken ze een soort 'beschermende muur'", zei hij.


"Dat zelfde gebeurt op Israëls Holocaust Memorial Day en Remembrance Day wanneer sirenes klinken om het begin van een minuut stilte aan te geven" aldus Kfir.


Op een vergelijkbare manier verzamelen olifanten zich ook rond een moeder als ze moet bevallen "om haar ogen en bescherming te zijn", zei hij.


Kfir legde uit dat het gedrag tijdens de sirene waarschijnlijk te wijten is aan het feit dat olifanten veel beter kunnen horen dan mensen, en hun vermogen om seismische trillingen via hun voeten te detecteren.


"Als er iets in de grond gebeurt, zelfs op kilometers afstand, merken ze dat op en vertalen ze het als een mogelijk gevaar", aldus Kfir.
408 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page