top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Veel te jong gestorven Ofra Haza op ranglijst van de 200 beste zangers aller tijden


Screenshot YouTube


De veel te jong gestorven Israëlische zangeres Ofra Haza, 43, is door het gerespecteerde muziektijdschrift “Rolling Stone” op plek 186 gezet op de ranglijst van de 200 beste zangers aller tijden.


Op deze lijst staan onder meer Prince, Leonard Cohen, Adele en Beyoncé, en Ofra Haza wordt door Rolling Stone beschreven als 'de Madonna van het Midden -Oosten.


Het tijdschrift motiveerde zijn keuze “Als een oproep tot gebed is de openingszin van Ofra Haza's nummer 'If We Locked Up' uit 1984 onmiddellijk boeiend en neemt ze de luisteraar mee met haar expressieve en fladderende mezzosopraan.


En toen het Britse productie duo Coldcut deze sectie in hun beroemde remix From 1987 zette, was het een intercultureel meesterwerk dat hielp om de uitgesproken stem van de Israëlische zanger naar de mainstream pop te brengen.”


“Geïnspireerd door haar Jemenitisch-Joodse afkomst, combineerde Haza traditionele vocale conventies met moderne techniek om iets te creëren dat zowel oud aanvoelde als zijn tijd vooruit was. Op albums als Shiri Taiman uit 1984, Shaday uit 1988 en Kriya uit 1992 versterkte haar ongekende uitstapje naar de Amerikaanse popmarkt haar positie als de "Madonna van het Midden-Oosten".


De hele lijst van Rolling Stone vindt u hier.335 weergaven1 opmerking

1 Comment


GERT reininga
Jan 02, 2023

Sterkte

Like
bottom of page