top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Veiligheidstroepen hebben uitgebreide operatie in Jenin uitgevoerd om terreur te stoppen

Foto IDF woordvoerder


Na een operatie van ongeveer 60 uur voltooiden de veiligheidstroepen een uitgebreide en belangrijke terrorismebestrijdingsoperatie in het vluchtelingenkamp en de stad Jenin.

De strijders arresteerden veertien gezochte personen, van wie er drie banden hadden met de terroristische organisatie Hamas.De strijdkrachten doorzochten honderden gebouwen, hielden verdachten vast voor ondervraging, van wie tot nu toe ongeveer 60 gezochte personen zijn gearresteerd en overgedragen voor verder onderzoek door de veiligheidstroepen, en hebben meer dan 50 wapens van verschillende typen gelokaliseerd en in beslag genomen, evenals honderden explosieven en terroristische aanslagen. fondsen ter waarde van meer dan NIS 100.000.


Foto IDF woordvoerder


Bovendien vonden de strijders tien ondergrondse schachten, zeven wapenlaboratoria en vijf observatietorens die waren ontworpen om de strijdkrachten te volgen. Een deel van de terroristische infrastructuur werd door de strijdkrachten vernietigd.Ook werd er veel munitie, materiaal voor het prepareren van explosieven, militair materieel en veel wapenonderdelen aangetroffen. Tijdens de operatie viel een vliegtuig van de luchtmacht twee groepen terroristen aan die explosieven gooiden en op de strijdkrachten schoten. Het vliegtuig doodde zeven terroristen en verwondde anderen.


Tijdens de hele operatie kwamen meer dan tien terroristen om het leven.


Tijdens de activiteit raakten zeven IDF-soldaten en een officier lichtgewond, werden ter plaatse behandeld en geëvacueerd om medische behandeling in een ziekenhuis te blijven krijgen.


211 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page