top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: verklaring door de IDF-woordvoerder, admiraal Daniel Hagari, naar aanleiding van de raket op auto van World Central Kitchen

Screenshot YouTube


“Gisteravond vond er een incident plaats in Gaza dat resulteerde in de tragische dood van medewerkers van World Central Kitchen terwijl zij hun essentiële missie vervulden: voedsel brengen naar mensen in nood.Als professioneel leger dat zich inzet voor het internationaal recht, streven wij ernaar onze operaties grondig en transparant te onderzoeken.


Ik sprak zojuist met de oprichter van WCK, chef-kok Jose Anders, en betuigde de diepste condoleances van het Israëlische leger aan de families en de hele World Central Kitchen-familie.


Wij betuigen ook ons oprechte verdriet aan onze bondgenoten die zoveel hebben gedaan en nog steeds doen om mensen in nood te helpen.


We hebben het incident op het hoogste niveau beoordeeld om inzicht te krijgen in de omstandigheden van wat er is gebeurd en hoe het is gebeurd.


We zullen een onderzoek openen om dit ernstige incident verder te onderzoeken. Dit zal ons helpen het risico te verkleinen dat een dergelijke gebeurtenis zich opnieuw voordoet.

Het incident wordt onderzocht in het Fact Finding and Assessment Mechanism: een onafhankelijk, professioneel en deskundig orgaan.


De afgelopen maanden heeft de IDF nauw samengewerkt met de World Central Kitchen om hen te helpen bij het vervullen van hun nobele missie: het helpen brengen van voedsel en humanitaire hulp aan de bevolking van Gaza. WCK kwam ook Israëliërs helpen na het bloedbad van 7 oktober; zij waren een van de eerste NGO's hier.


Het werk van WCK is van cruciaal belang; ze bevinden zich in de frontlinie van de mensheid.


Wij gaan dit tot de bodem uitzoeken en zullen onze bevindingen transparant delen.”

441 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page