top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Verklaring over werkelijke situatie in en rond Shifa ziekenhuis door IDF woordvoerder admiraal Daniel Hagari

Screenshot YouTube


Goedenavond,


Vandaag is dag 6 van de IDF-operatie tegen Hamas en de Islamitische Jihad in het Shifa-ziekenhuis. 


Tot nu toe werden 170 terroristen geneutraliseerd in of rond het terrein van het Shifa-ziekenhuis terwijl ze op onze strijdkrachten schoten, en arresteerden de IDF honderden terreurverdachten met bevestigde banden met Hamas of de Islamitische Jihad, waardoor dit een van de meest succesvolle operaties sinds het begin van de oorlog is tot nu toe.


Een groot aantal van deze terroristen was betrokken bij het plannen en uitvoeren van het brute bloedbad van 7 oktober.


Deze operatie is echter nog niet voorbij.


Op dit moment hebben Hamas- en Islamitische Jihad-terroristen zichzelf in de verschillende ziekenhuisafdelingen van Shifa ziekenhuis gebarricadeerd.


Hamas vernietigt het Shifa-ziekenhuis, een terrorist bijvoorbeeld schoot vanuit de Shifa Emergency Room en de kraamafdeling en gooide explosieven vanuit de Shifa Burn Ward. Terroristen die zich rond het ziekenhuis schuilhielden, vuurden mortieren af ​​op onze strijdkrachten, waardoor grote schade aan de ziekenhuisgebouwen werd aangericht. 


Ik herhaal: Hamas vuurt mortieren af ​​op het Shifa-ziekenhuis. 


Hamas vernietigt het Shifa-ziekenhuis.


Hamas heeft het Shifa-ziekenhuis gekaapt en verschuilt zich achter de zieken en gewonden, terwijl ze oorlog voeren vanuit het Shifa-ziekenhuis.


De IDF opereert met precisie en handelt met zorg tegenover de patiënten en het medisch personeel in het ziekenhuis. 


We doen dit omdat we onderscheid maken tussen Hamas-terroristen en de burgers waarachter ze zich verschuilen. 


We doen dit omdat onze oorlog tegen Hamas is, en niet tegen de bevolking van Gaza. 

En onze acties bewijzen dit.


Sinds het begin van deze operatie tegen Hamas in het Shifa-ziekenhuis heeft de IDF de zieken en gewonden bijgestaan ​​en velen van hen uit de gevarenzone geholpen. 


We hebben tientallen medische hulpmiddelen meegenomen; meer dan 10 duizend eenheden medicijnen; honderden medische benodigdheden; evenals voedsel, water en andere uitrusting naar het Shifa-ziekenhuis. 


Toen de aanvallen van Hamas resulteerden in het uitvallen van de ziekenhuisgenerator, hielpen onze troepen de elektriciteit naar het ziekenhuis te herstellen. 


Onze operatie in het Shifa-ziekenhuis bewijst opnieuw: Hamas gebruikt systematisch ziekenhuizen om oorlog te voeren en gebruikt consequent de bevolking van Gaza als menselijk schild.755 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page