top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Verklaring voor de internationale media door IDF-woordvoerder Daniel HagariDit weekend begon Hamas een oorlog tegen Israël met de ergste slachting van onschuldige burgers in de geschiedenis van Israël. Hamas was barbaarser en brutaler dan ISIS.


Laat ik glashelder zijn: Israël zal vastberaden en krachtig reageren op hun niet-uitgelokte oorlogsmisdaden.

Hamas vermoordde honderden Israëliërs – mannen, vrouwen en kinderen – en gijzelde tientallen naar Gaza. Deze gruwelijke terreurdaad vereist een krachtige, vastberaden en aanhoudende reactie – en dat is precies wat we doen en blijven doen.


Onze luchtmacht valt honderden Hamas- en Islamitische Jihad-doelen in Gaza aan. Wij volgen het internationaal recht en oefenen tegelijkertijd ons recht en onze verantwoordelijkheid uit om onze burgers te beschermen.


De komende dagen zullen lang en moeilijk zijn...

We hebben een hoge prijs betaald; maar wij zullen de veiligheid voor het volk Israël herstellen. Laat mij herhalen: wij zullen de veiligheid voor het volk Israël herstellen.


De Israëlische inlichtingendienst geeft aan dat Hamas zich schuilhoudt onder burgers van Gaza, in huizen en scholen, ziekenhuizen en moskeeën van Gaza.


Hamas gedraagt ​​zich als ISIS – ik herhaal – Hamas gedraagt ​​zich als ISIS. Het is dezelfde strategie: het aantal burgerslachtoffers in Gaza en Israël maximaliseren en jullie allemaal de massamoord op honderden Israëliërs laten vergeten waarmee deze oorlog überhaupt begon. We zullen niet vergeten.


Hamas-terroristen richten zich op Israëlische burgers; Israël zal Hamas-terroristen aanvallen, waar ze zich ook in Gaza bevinden. Wij zullen alles doen wat nodig is om ons volk te beschermen en de veiligheid van Israël te herstellen.


Wij kijken ook naar het noorden. Met volledige paraatheid zijn we volledig gecoördineerd met CENTCOM. Generaal Halevi heeft zojuist een gesprek met generaal Kurilla afgerond en zal de komende uren weer verder met hem praten.


Degenen die ons vanuit het hele Midden-Oosten aanvallen, zullen te maken krijgen met een beslissende aanval terug.785 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page