top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Voor de eerste keer nam een Sa'ar 6-Klasse Corvette deel aan een internationale oefening


Foto IDF-woordvoerder


De internationale maritieme oefening "Noble Dina" onder leiding van de Israëlische marine is donderdag afgesloten. De conclusie ervan vormt een belangrijke stap in de versterking van de internationale samenwerking in de regio om de vrijheid van scheepvaart te waarborgen en de maritieme veiligheid te handhaven.

Aan de oefening namen troepen van de Griekse strijdkrachten, de Franse strijdkrachten, de Cypriotische Nationale Garde, de Italiaanse strijdkrachten en de Amerikaanse strijdkrachten deel. De oefening vond plaats in de Middellandse Zee, tussen het eiland Kreta en de staat Israël, en omvatte uitgebreide lucht- en zeestrijdkrachten: marineschepen, waaronder raketschepen, onderzeeërs en IAF-straaljagers en helikopters.

Foto IDF-woerdvoerder

De gezamenlijke oefening begon twee weken geleden toen de strijdkrachten naar de maritieme zone van Cyprus zeilden. De deelnemende strijdkrachten voerden een reeks variërende oefeningen uit, waaronder complexe onderwatergevechtsoefeningen tegen onderzeeërs, gezamenlijke maritieme gevechten, het afhandelen van lucht- en zeedreigingen, SAR-scenario's, het afhandelen van een massaslachtoffer incident, gezamenlijke brandstoftoevoer en meer. Vier raketschepen namen deel aan de oefening, waaronder twee Sa'ar 4.5-klasse raketboten, een Sa'ar 5-klasse korvet en een Sa'ar 6-klasse korvet. Dit is de eerste keer dat een raketschip uit de Sa'ar 6-klasse korvettenserie deelnam aan een internationale oefening.

Foto IDF-woordvoerder

De oefening versterkte de samenwerking tussen de Israëlische marine en de deelnemende legers en hun operationele capaciteiten tegen onderzeeërs. Bovendien versterkte de oefening het wederzijdse operationele leren en versterkte het de relatie tussen de deelnemende legers in het licht van een verscheidenheid aan regionale bedreigingen.62 weergaven0 opmerkingen
bottom of page