top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Voor het eerst sinds 2006 bevoorrading vanuit de lucht

Screenshot YouTube


Voor het eerst sinds 2006 werd een bevoorrading uitgevoerd vanuit de lucht.


De afgelopen dagen vond een logistieke luchtdropping plaats waarbij ongeveer 7 ton water werd gedropt naar honderden IDF-soldaten die momenteel in gevecht zijn in Khan Yunis. De speciale bevoorradingsoperatie werd uitgevoerd met behulp van het "Shimshon" -vliegtuig van het 103rd Squadron in een gezamenlijke operatie met de Technology and Logistics Division en de luchtbevoorradingseenheid van de Marom Brigade.



Het “Guided Supply”-systeem is een geavanceerd operationeel systeem dat het mogelijk maakt om apparatuur voor grondtroepen te parachutespringen met behulp van nauwkeurige navigatiemogelijkheden. Dit is het eerste operationele gebruik van dit systeem en de eerste operationele luchtdropping sinds de Tweede Libanonoorlog.


Een van de unieke operationele capaciteiten van de 98th Division zijn haar onafhankelijke logistieke capaciteiten wanneer het sturen van voorraden over land niet mogelijk is. Alle elementen van de divisie oefenden gezamenlijk gebruik van het systeem om nauwkeurige leveringsmogelijkheden via parachute te bereiken.

422 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page