top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO:Voor het eerst sinds begin van de grondoperaties opereert het Artilleriekorps in de Gazastrook

Screenshot YouTube


Sinds het begin van de oorlog opereert het Artilleriekorps aan de grens van de Gazastrook en assisteert het de grondtroepen met vuursteun voor operaties en reddingsacties.


De afgelopen dagen hebben soldaten van de 282e Brigade in de Gazastrook geopereerd, in samenwerking met de 188e Brigade in het Shuja'iyya-gebied van de Gazastrook.Tijdens hun operatie heeft het Artilleriekorps meer dan twintig terroristische doelen getroffen, waaronder wapenopslagfaciliteiten, huizen met boobytraps en de terreurinfrastructuur van de terroristische organisatie Hamas.


Compagniescommandant in het 411e bataljon van de 282e brigade, CPT Yonatan:

“De afgelopen dagen heeft het bataljon de 188th Armoured Brigade bijgestaan bij haar operatie in het Shuja'iyya-gebied. Als onderdeel van onze missie hebben we explosieven en rookgranaten afgevuurd om de opmars van de troepen te ondersteunen en dekking te bieden voor de redding van strijdkrachten die door terroristen met machinegeweren en RPG's in nauwe steegjes in de strijd waren gewikkeld."


"Een aantal dagen geleden zijn we met de artillerie het Shuja'iyya-gebied binnengegaan en hebben we granaten afgevuurd op vijandelijke infrastructuur, huizen met boobytraps en wapenopslagfaciliteiten. We hebben de missie voltooid, meer dan twintig gebouwen vernietigd en zijn daarna teruggekeerd naar ons inzetgebied om de strijdkrachten te helpen."447 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page