top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Voor het eerst sinds de oprichting in 2005 is de Kfir Brigade actief in de Gazastrook


Foto IDF woordvoerder


Voor het eerst sinds de oprichting in 2005 is de Kfir Brigade actief in de Gazastrook: Kfir-troepen hebben meer dan 30 tunnelschachten gelokaliseerd en vernietigd.


De Kfir Brigade werkt nauw samen met technische, pantser- en artilleriekrachten die in de noordelijke Gazastrook opereren om de strijdkrachten van Hamas te verslaan en aanvullende taken uit te voeren die erop gericht zijn de IDF in staat te stellen haar operatie in de Gazastrook voort te zetten.Als onderdeel van de activiteiten van de brigade in de Gazastrook hebben soldaten meer dan dertig tunnelschachten blootgelegd. Bovendien voerden de soldaten tientallen luchtaanvallen en ongeveer 100 artillerieaanvallen uit en vernietigden ze veel Hamas-doelen. Bovendien vernietigden technische troepen van de brigade verschillende strategische Hamas-tunnels met daarin gevonden wapens.


IDF woordvoerder


De woorden van Kfir-brigadecommandant, kolonel (COL). Yaniv Barot: “De Kfir Brigade is voor dit moment aan het trainen. Ik ben er trots op dat ik de Brigade mag leiden tijdens haar allereerste operatie. Ik heb er vertrouwen in dat we elke taak tot nu toe in de oorlog zullen volbrengen. De Brigade heeft de meer dan 30 schachten tot nu toe in samenwerking met andere eenheden. De samenwerking met de luchtmacht is nauw en is van groot belang voor operationeel succes. In elke dag van de strijd leren, verbeteren en verfijnen we elke dag onze capaciteiten en dat zullen we blijven doen Dus."

589 weergaven2 opmerkingen
bottom of page