top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: voor terugtrekking uit zuid Gaza werd er nog een wapenvoorraad in een tunnel gevonden

Screenshot video


De soldaten van de gevechtsteenheid van de Commando Brigade opereerden nog voor terugtrekking uit zuid Gaza, in het Al-Amal-gebied in Khan Yunis. Na inlichtingen scanden de soldaten te voet gebouwen om wapens te lokaliseren, de vijand uit te schakelen en de terroristische infrastructuur in het gebied te ontmantelen.Tot nu toe zijn ruim honderd locaties in het gebied doorzocht en is op elke locatie terroristische infrastructuur aangetroffen.

Foto IDF woordvoerder


Tijdens operaties hebben de strijdkrachten een tunneltracé van ongeveer 900 meter gelokaliseerd. In de tunnel bevonden zich wachtruimtes en grote hoeveelheden wapens. Na onderzoek door de Yahalom-eenheid vernietigden de troepen de tunnelroute. Naast een van de tunnelschachten werd een terrorist uitgeschakeld.

Foto IDF woordvoerder


Tijdens de gevechten positioneerden de soldaten zich op strategische plaatsen, schakelden terroristen uit en vielen gevechtscomplexen aan met behulp van nauwkeurige munitie. Bij één incident schakelden de strijdkrachten met behulp van een precisieraket twee Hamas-agenten en een Hamas-teamcommandant uit.

Foto IDF woordvoerder

562 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page