top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: waar is de moeder van Hila,13, die niet met haar werd vrijgelaten?


Hila met haar moeder Raya. Foto N12News


De afspraak is dat kinderen niet van hun moeder zouden worden gescheiden. Waar is de moeder van Hila, 13?


De 13-jarige Hila Rotem-Shoshani werd zaterdag na 50 moeilijke dagen vrijgelaten uit Hamas-gevangenschap. Degene die niet met haar naar Israël is teruggekeerd, is haar moeder.


Hamas beweerde niet te weten waar Raya is, maar Yair, haar moeders broer, zei gisteren tegen News 12: “Hamas liegt, het is onzin. Rotem en Raya zaten samen in gevangenschap, en ze werden gescheiden twee dagen voordat Hila werd vrijgelaten." Volgens hem wisten Rotem en Emily Hand, die bij elkaar werden gehouden, van het staakt-het-vuren: "Ze slaagde erin haar moeder een knuffel te geven, haar moeder huilde vreselijk. Hartverscheurend."


Onderstaande beelden eggen genoeg.


"Het eerste wat Hila tegen me zei toen ik haar ontmoette was: 'Kijk, moeder heeft mijn haar in gevangenschap geknipt'", vervolgde Yair. "Emily zei ook dat ze de hele tijd samen waren met hun vrouwen, en dat zij voor hen zorgde. Ze begrepen niet waarom Hamas hen van elkaar scheidde." Hij vertelde ook over Hila's toestand: "Het gaat goed met haar, ze praat en eet. Ze is afgevallen en fluistert de hele tijd. Ze legde uit dat ze haar altijd vroegen om te fluisteren."


Ook zondag kwam de moeder van Hila niet vrij.

Hamas heeft deze op flagrante wijze overtreden en alle regels genegeerd, zei Yair. Er zijn Qatarese en Egyptische bemiddelaars en ik weet niet waarom ze niet controleren of Hamas de overeenkomst naleeft. Het slaat gewoon nergens op, het is een waanvoorstelling. Israel zou moeten zeggen: het komt niet in je gedachten op. Je scheidt een kind niet van haar moeder.'


De 13-jarige Hila werd samen met haar moeder Raya en haar vriendin Emily Hand, die bij haar logeerde, ontvoerd. Op 7 oktober, rond 11.00 uur in de ochtend, was Hila's vader nog steeds in gesprek met zijn vrouw. Ze vertelde hem dat ze zich in de schuilkelder verborgen hielden voor de terroristen, maar toen werd de verbinding verbroken en werd haar telefoon uitgeschakeld. Hila's vader werd door de Hamas terroristen doodgeschoten.648 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1件のコメント


Marcel Bijmolen
2023年11月27日

Verschrikkelijk,ze moet haar vader al missen

いいね!
bottom of page