top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Waar waren Mexicanen, Amerikanen en Duitsers naar op zoek in Akko?


Foto IDF-woordvoerder


De Nacht van de Talen die vorige week in het kustgebied van Acre werd gehoord, kon niet ontbreken. Om wederzijds leren tussen de Israëlische reddingstroepen en internationale parallelle eenheden tot stand te brengen, kwamen 6 delegaties van over de hele wereld naar Israël - van Panama tot Mexico, van de Verenigde Staten tot Duitsland. Met behulp van de uitgebreide oefening begrepen we hoe en waarom samenwerking de sleutel is, wat het verband is met de ramp in Miami - en wat is bevolkingsinlichtingen eigenlijk?

Vorige week arriveerden 6 speciale reddingseenheden uit zes verschillende landen over de hele wereld op de plaats van vernietiging in Acre, voor de stranden van de stad. Ze gingen aan boord van een vliegtuig naar Israël, helemaal vanuit Panama, Mexico, de Verenigde Staten en de Europese Unie - om onze reddingstroepen de geheimen van het vak te leren en te leren.


Ongeveer 400 reservepersoneelsleden van de nationale reddingseenheid en honderden andere reddingswerkers werden gemobiliseerd voor de missie, aangezien in noodsituaties zoals een aardbeving of een raketaanval de gesimuleerde vernietigingslocatie werkelijkheid zou kunnen worden.


Om de paraatheid van de strijdkrachten voor elk scenario te verifiëren, werd de activiteit inderdaad gedefinieerd als een vlaggenschipoefening van het Home Front Command. Drie dagen lang werkten de strijdkrachten ijverig, van 's ochtends tot' s avonds, met behulp van geavanceerde gereedschappen en unieke technieken met één doel voor ogen: ongeveer 140 mensen redden uit de ruïnes.


Foto IDF-woordvoerder


"We hebben te maken met een geval van instorting van een gebouw, veroorzaakt door een of andere technische storing. Het is een kantoorgebouw, met winkels eronder", legt de algemeen officier van de HCA, kolonel Sami Yehezkel, uit, "de oefening is zo ontworpen dat we kunnen de gevangenen zo snel mogelijk bereiken op het moment van de waarheid - door de intelligentie van de bevolking te begrijpen."


Maar wat is bevolkingsintelligentie eigenlijk? Om de route van het gebied en het verhaal van de plaats van de vernietiging te begrijpen, komen inlichtingenofficieren en functionarissen voor bevolkingsgedrag van de Israel Defense Forces in beeld: met behulp van geavanceerde technologieën hechten ze een naam aan het gezicht van elke gevangen persoon en match hem met een exacte locatie - zoals in een enorme puzzel.


"Ik heb 14 jaar gediend in de Israel Defense Forces", zegt de bevolkingsofficier van Company A, Kav Tal Levy Diamantstein, "Ik heb al verschillende oefeningen meegemaakt en ik denk dat dit waarschijnlijk de beste oefening is - ik heb deelgenomen aan Miami anderhalf jaar geleden, en voor mij de belangrijkste nadruk. Bovenal ging het niet om het lokaliseren van inlichtingen en kruisverwijzingen, maar om hoe om te gaan met een populatie en om de reddingswerkers op de site het verhaal te laten begrijpen. "


"We hebben altijd goede relaties gehad met de IDF", getuigt Yosef Leniado, een redder in de Mexicaanse Cadna organisatie, "we werken al een aantal jaren samen, op verschillende en gevarieerde locaties van vernietiging - bijvoorbeeld bij de ramp in Miami of de enorme aardbeving in Mexico."


Foto IDF-woordvoerder


"Vaak vragen mensen hoe het mogelijk is dat de grote Verenigde Staten zelfs het kleine Israël noemden - en ik denk dat dat het geheim van het verhaal is", vervolgt Kav Levy Diamantstein, "We hebben veel te leren van veel andere mensen en legers. , maar in dit verhaal over het begrijpen van een bevolking hebben we echt iets super speciaals, super effectiefs."


"Over het algemeen brengt dit internationale proces ons, de Israëlische reddingswerkers, in een situatie van het ontvangen van kennis en het overdragen van kennis", voegt kolonel Yehezkel toe, "dit geeft ons in de eerste plaats een betere voorbereiding op alle gebeurtenissen in Israël en in het buitenland, en stelt ons in staat het bieden van een optimale respons in het geval van vernietiging hier of God verhoede elders."


De strijdkrachten namen afscheid en de oefening werd tot een succes verklaard. De uitgebreide samenwerking was de hele weg voelbaar, en wat zeker is: het zal niet de laatste zijn. "Als we samenwerken, kunnen we zoveel mogelijk mensen helpen," concludeert Yosef, "We zijn hier in de eerste plaats om levens te redden - als we samenwerken en al onze kennis en inspanningen investeren, hoop ik dat we echt zullen slagen."

143 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page