top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO waarin Hamas leider Sinwar kan worden gezien vluchtend door tunnel met gezin

Screenshot YouTube


Hieronder vindt u een vertaalde versie van de persbriefing met uitleg over vluchtende Hamas leider Sinwar:


De IDF en de Israel Security Agency (ISA) vechten in het Khan Yunis-gebied, de hoofdstad van Hamas in het zuiden van Gaza, dat nu op de kaart te zien is. Er is Khan Yunis uit het bovenste gebied, een uitgestrekt en complex gebied dat bestaat uit heuvels met dichte en drukke gebieden, gebouwen met meerdere verdiepingen, dorpen en landbouwgronden.


Begin deze maand arresteerden we familieleden uit de eerste kring van de hogere leiding van de militaire vleugel van Hamas in de Gazastrook en de directe omgeving van Yahya Sinwar op verdenking van betrokkenheid bij terroristische activiteiten.


De gevangenen werden overgebracht naar het ISA-onderzoek. Onder de gevangenen bevonden zich de vader van de brigadecommandant, Rafa Salama, de commandant van de Khan Yunis-brigade, en de zoon van Husni Hamdan, hoofd van een van Hamas-formaties.

Een leider van een van Hamas-formaties. Ze voorzien ons van aanzienlijke informatie in het ISA-onderzoek.


Er is ook een lagere Khan Yunis, een netwerk van ondergrondse tunnels die tientallen kilometers bestrijken, op een diepte van tientallen meters onder het oppervlak. De afgelopen maanden hebben wij op dit gebied een unieke gevechtsmethode ingezet.

Screenshot video


Een gecombineerde operatie zowel boven als onder de grond, waarbij tegelijkertijd gebruik wordt gemaakt van speciale eenheden, geavanceerde technologie en nauwkeurige inlichtingen onder leiding van de 98th Division en het Southern Command. Het ondergrondse doolhof onder Khan Yunis bestaat uit verschillende soorten tunnels, infrastructuur en routes.


Er zijn tunnels die dienen als schuilplaatsen voor Hamas-terroristen, en er zijn tunnels die zijn ontworpen om de beweging van terroristen tussen verschillende delen van de Gazastrook mogelijk te maken. In het hart van de tunnels, in de kern van het tunnelnetwerk van Hamas, ligt het strategische ondergrondse complex van de organisatie.


Deze bestaat uit verschillende ondergrondse complexen, tientallen meters onder de grond, bestemd voor het verblijf van senior Hamas-agenten, routine- en noodbestrijdingsbeheer, het vasthouden van gijzelaars, het verbergen van fondsen, inlichtingenmateriaal en meer. We zijn gefocust op het lokaliseren van deze verbindingen.


We hebben de meeste van hen bereikt en zullen het gebied blijven doorzoeken om de overgeblevenen te lokaliseren. Als onderdeel van de operationele activiteiten van IDF-soldaten en ISA in het gebied opereerden we op een compound onder de begraafplaats in het Bani Suheila-gebied, een van de gebieden in het hart van Khan Yunis, waar slaapkamers waren voor hoge Hamas-agenten onder een begraafplaats en een kantoor van de commandant van het oostelijke bataljon van de Khan Yunis Brigade. Van daaruit voerden ze de aanval op 7 oktober uit. In hetzelfde gebied opereerden we ook op een compound waar op verschillende tijdstippen gijzelaars werden vastgehouden en publiceerden we deze inlichtingeninformatie.


De afgelopen dagen hebben we door de activiteit van speciale eenheden een tunnel blootgelegd, tientallen meters onder de grond, waar we ook een video vonden van een Hamas-beveiligingscamera die in de tunnel was geïnstalleerd.


De leider van Hamas in de Gazastrook, de hoofdmoordenaar, Yahya Sinwar, werd gezien terwijl hij met zijn kinderen en een van zijn vrouwen vluchtte door het tunnelnetwerk, geleid door zijn broer, Ibrahim Sinwar. Deze beelden, gemaakt op 10 oktober aan het begin van de oorlog, laten zien hoe hij met zijn gezin ondergronds ontsnapt door een tunnel naar een van de vooraf gebouwde veilige complexen. Deze video van Sinwar is het resultaat van de klopjacht die we op hem uitvoeren. De jacht stopt niet totdat we hem gevangen hebben, dood of levend.We zijn vastbesloten hem gevangen te nemen, en we zullen hem gevangen nemen. Tijdens verdere huiszoekingen bereikten we een compound waar hij samen met andere senior agenten ondergronds verbleef, terwijl de oorlog boven hen plaatsvond. De hoge Hamas-agenten verblijven in goede omstandigheden op de compound. Ze hebben voedsel en toiletten, naast kluizen met persoonlijke fortuinen ter waarde van miljoenen NOS en dollars. We zijn dicht bij de ontmanteling van het militaire raamwerk van Hamas in Khan Yunis. De 98e Divisie zoekt en elimineert terroristen samen met de speciale eenheden en de infanterie- en pantserbrigades.We blijven terroristen vasthouden, ondervragen hen in het Directoraat Inlichtingen (J2) en de ISA, en ontdekken steeds meer inlichtingen. Het allerbelangrijkste voor ons, in de eerste plaats op het gebied van de inlichtingendiensten, is informatie over de gijzelaars, zodat we beslissingen kunnen nemen en operaties kunnen voorbereiden, zoals de reddingsoperatie die we gisteravond hebben uitgevoerd.


Daarnaast is informatie over het leiderschap van Hamas en senior Hamas-agenten van cruciaal belang voor ons. Deze informatie, samen met aanvullende bevindingen, onthult ons aanvullende bolwerken en aanknopingspunten.


Zelfs vanavond blijven we zoeken en opereren in Khan Yunis. Ik wil het duidelijk maken: een video als deze of een andere video is niet wat echt belangrijk is. Wat belangrijk is, is de informatie die we blootleggen. Wat belangrijk is, is dat het ons in staat zal stellen de hogere agenten van Hamas en de gijzelaars te bereiken, en we zijn vastbesloten om hen te bereiken. Ook vanavond vergeten we de 134 gijzelaars die nog steeds door Hamas worden vastgehouden niet. Wij denken de hele tijd aan je. We werken de klok rond om u naar huis te brengen, en we zullen niet stoppen totdat het lukt.


In het noorden hebben IDF-soldaten onder het Noordelijk Commando op de laatste dag in de lucht en op de grond negen terroristen op Libanees grondgebied geëlimineerd. Wij blijven met alle macht aanvallen tegen de capaciteiten van Hezbollah en blijven deze terugdringen uit het grensgebied. Iedere Hezbollah-terrorist die probeert op te treden tegen de staat Israël moet weten dat wij hem zullen aanvallen. Hij zal niet immuun zijn. Gedurende de dag hebben we verschillende lanceringen vanuit Libanon richting Israëlisch grondgebied geïdentificeerd. Helaas raakten bij een van deze lanceringen twee burgers, een moeder en haar zoon, ernstig gewond. Wij zullen resoluut blijven optreden aan de noordgrens om de veiligheid te herstellen.

607 weergaven1 opmerking

댓글 1개


HansLa23+
2월 14일

Bijna ! Het gaat lukken hij ontkomt niet

좋아요
bottom of page