top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: YouTuber Drew Binsky maakt een reisvideo over chassidische Brooklyn


Screenshot YouTube


In een 43 minuten durende video neemt vlogger Drew Binsky ons mee naar Brooklyn om de verschillende chassidische bewegingen te verkennen, leden van wat hij omschrijft als 'de meest religieuze en gesloten gemeenschap in Amerika'.


Drew Binsky verdient al acht jaar zijn brood door de wereld rond te reizen en content te maken die tot doel heeft afgelegen gemeenschappen te openen voor zijn 3,6 miljoen YouTube-abonnees.


De video van 43 minuten, twee keer zo lang als een typische Binsky productie, is bijna 800.000 keer bekeken sinds hij maandag op YouTube werd geplaatst. Daarin legt Binsky, die opgroeide met Reform, de geschiedenis van het chassidisme in New York en de gewoonten en tradities van de insulaire gemeenschap uit.


De video duurde zes maanden en een team van vijf om te filmen en te produceren, zei de 31-jarige Binsky tegen Ynet. Het begint in Washington Heights, met Binsky voor de camera die met studenten van Yeshiva University praat over hoe het chassidische jodendom verschilt van hun soort moderne orthodoxie - en met een serieus heerlijk uitziende shoarma van een eetcafé aan Amsterdam Avenue genaamd Golan Heights - voordat het naar de chassidische enclaves van South Williamsburg en Borough Park.


334 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page