top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Zo werkt de eenheid die uitrusting diep in vijandelijke gebied dropt

Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse pagina van de IDF en is geschreven door Avital Pashchor.


In de jaren vijftig, in het tweede Libanon en zelfs tegenwoordig in Gaza, was het vermogen om via de lucht te leveren van cruciaal belang als het gaat om het leveren van voedsel, medische apparatuur en zelfs munitie aan een strijder in het veld. We hebben onderzocht wat er in de afgelopen 68 jaar activiteit in het veld is veranderd, en we hebben gehoord over de ontwikkelingen die het nog verder hebben verbeterd: van de Emery-parachute tot een parachute met onafhankelijke navigatiemogelijkheden.

Het bevoorradingsveld in oorlog is een complexe kwestie, na verloop van tijd raken de soldaten die in het hart van vijandelijk gebied vechten zonder uitrusting, en zelfs als de IDF over veel voorraden beschikt, moet je begrijpen hoe je ze moet vervoeren een complexe terreinroute, soms is er geen andere keuze dan een andere oplossing te vinden dan vrachtwagens - u zult tevreden zijn vanuit de lucht.Het idee om uitrusting vanuit de lucht naar de jagers in vijandelijk gebied te brengen is geen nieuw idee. In feite werd al in de jaren vijftig een eenheid geopend onder het 202e parachutistenbataljon, die bedoeld was om het gebied over te nemen. Dit was het onofficiële begin van de Hits-bevoorradingseenheid, die sindsdien tientallen incarnaties heeft doorgemaakt.


In 2006 ontstond, vanwege de operationele complexiteit van het diepgaand bevredigen van de strijdkrachten, de noodzaak om militaire uitrusting en logistieke uitrusting te laten vallen omwille van de continuïteit van de manoeuvre. De Land Technology Division (HTL) leidde samen met een bevoorradingseenheid in Hits en Ha'a de mogelijkheid om pakketten op een geheime en nauwkeurige manier af te geven. De koffers kwamen op hun bestemming aan en droegen zo veel bij aan het versterken van de levensduur van de strijdkrachten.

Foto IDF woordvoerder


Als lessen uit de oorlog werd de eenheid op een meer alomvattende en grondige manier "heropend", en vooral - dit keer met een combinatie van de luchtmacht, de afdeling Technologie en Logistiek en de Landarm. Tegenwoordig wordt het de Hits-bevoorradingseenheid van de Al-Harom-divisie genoemd.


Sindsdien heeft de eenheid zich op tientallen gebieden ontwikkeld en hoewel de officiële naam 'Supply in Hits' is, opereert de eenheid zowel op zee als op land in samenwerking. "Het is onmogelijk om teveel te zeggen over het werk in de verschillende sectoren", zegt de commandant van de multidimensionale bevoorradingscel in de PADF, luitenant-kolonel (resp.) Hagit Alon Alharar, "maar het idee is om een ​​maatpak op maat te maken om te reageren op elke kracht, overal en elk type taak".

Foto IDF woordvoerder


In 2022 heeft de logistieke tak van het Noordelijk Commando een multidimensionale eenheid opgericht die het veld nog verder zal ontwikkelen: ‘Naast de herstructurering en het creëren van een duidelijke gevechtsprocedure, is de belangrijkste uitdrukking van de upgrade van het veld de operationele parachute’, legt ze uit, ‘door een vooraf gedefinieerde ref, hij weet hoe hij onafhankelijk naar de bestemming moet navigeren - en verbetert op onvoorstelbare wijze de nauwkeurigheid van de uitrustingspakketten." Hetzelfde vermogen verkort de tijd dat het vliegtuig in de lucht is, waardoor de blootstelling aan de krachten in het veld wordt verminderd. en de dreiging voor het vliegtuig.


Behalve water, voedsel en munitie kun je bijna alles laten vallen waarvan de grootte niet groter is dan de inhoud van een transportvliegtuig - ongeveer twee containers. Het gaat niet alleen om waterflessen en tanks, maar ook om munitie en zelfs de emmers.

Foto IDF woordvoerder


Hoewel dit niet de belangrijkste manier is waarop uitrusting zal worden gebruikt in een scenario waarin een oorlog uitbreekt aan het noordfront, zijn er gevallen waarin deze methode zal bepalen of een strijder in het veld over voedsel, water, medische uitrusting en wapens zal beschikken. "Omdat we dit belang begrijpen, oefenen en ontwikkelen we het veld voortdurend", zegt luitenant-kolonel Alharr. Vooral nu, als onderdeel van de voorbereidingen in de noordelijke sector, in de logistieke afdeling van het Noordelijk Commando, worden er voortdurend veel scenario's geoefend. , onder andere vanuit de lucht in oorlogssituaties , "verwijzen we naar scenario's in de training Extremisme, waarbij zelfs luchtafweerraketten op vliegtuigen worden afgevuurd."


“Het is een fascinerende wereld die voortdurend in ontwikkeling is”, besluit ze, “iedereen die erin werkt wil de wereld gewoon zo veel mogelijk upgraden, en er wordt van ons verwacht dat we in de toekomst zelfs op afstand bestuurbare onafhankelijke drones zullen zien.”


261 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page