top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Zoek- en reddingseenheid 669 heeft meer dan 60 medische evacuaties uitgevoerd


Foto IDF woordvoerder


De reddingshelikoptersquadrons van Eenheid 669 hebben de afgelopen weken meer dan 60 medische evacuaties uitgevoerd vanuit het gevechtsgebied in de Gazastrook, in samenwerking met de strijdkrachten van het Medische Korps, terwijl ze geavanceerde en levensreddende medische zorg verleenden.


De evacuaties worden snel en onder vuur vanuit de strip uitgevoerd. Deze evacuaties dragen bij aan een totaal van meer dan 200 evacuaties die sinds het begin van de gevechten zijn uitgevoerd.De helikopterbemanning voert complexe operaties uit met hulp van de assistentieofficieren van de samenwerkingseenheid die verantwoordelijk zijn voor de verbinding tussen grond- en luchtmacht.


Sinds het begin van de grondoperaties hebben de squadrons van de reddingshelikopters tientallen gewonden geëvacueerd in complexe terreinomstandigheden, onder vuur en in extreme situaties", zei de commandant van het squadron "Desert Birds" (123), luitenant-kolonel E.


Foto IDF woordvoerder


"De helikopterformatie werkt nauw samen met eenheid 669 en de grondtroepen die levensreddende reddingsacties uitvoert, terwijl professionele en uitzonderlijke medische zorg wordt geboden door het medische personeel in de helikopter en klaar is om overal en op elk moment onmiddellijk te zijn hulp aan de strijders in het veld. Het doel voor onze ogen is een veilige en snelle redding en aankomst in een medisch centrum in een zo kort mogelijke tijd.'


383 weergaven0 opmerkingen
bottom of page