top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: Tunnels en wapens onder het Blue Beach Hotel in Gaza

Foto IDF woordvoerder


De 14e Brigade van de 162e Divisie opereerde, in samenwerking met de Yahalom Special Engineering Unit, op een Hamas-infrastructuur met zeven tunnelschachten en daarin terroristenverblijven.

Foto IDF woordvoerder


De infrastructuur bevindt zich in het Blue Beach Hotel in de noordelijke Gazastrook, aan het strand. De troepen van de Yahalom-eenheid identificeerden de routes van de tunnels met behulp van een reeks methoden en vernietigden deze week de infrastructuur.Hamas-terroristen exploiteerden het hotel als schuilplaats van waaruit ze aanvallen zowel boven als onder de grond planden en uitvoerden. Onder het hotel werden veel wapens gevonden, waaronder AK-47 aanvalsgeweren, explosieven en drones. In de loop van de strijd vuurden tientallen Hamas-terroristen die zich in het hotel hadden verschanst antitankraketten af op IDF-troepen, die terugschoten.


Tijdens de operaties van de strijdkrachten in het hotelgebied kwamen de soldaten terroristen tegen en schakelden ze uit.De afgelopen maanden opereerden reservisten van het 14e bataljon in het noorden van de Gazastrook op drie locaties: ten noorden van Jabalya, Beit Hanoun en Gaza-stad.


Tijdens de strijd vernietigden de soldaten wapenvoorraden, raketlanceerplaatsen en ondergrondse commandocentra die door Hamas werden gebruikt.

364 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page